منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون
منبع تغذیه، بخش مهمی در بسیاری از دستگاههای الکترونیکی است که منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون یکی از آن موارد است. در حالی که بعضی از انواع لوازم الکترونیکی با باتری کار میکنند، خیلیهای دیگر نیازمند برق شهری هستند. در حالی که ولتاژ و آمپراژ باتری هر دستگاه الکترونیک، مطابق با نیازهای آن ساخته میشود، دستگاه هایی که از برق شهری استفاده میکنند، نیازمند قطعهای به نام منبع تغذیه میباشند تا برق شهری را مطابق با نیازهای آنها اصلاح کند.
دستگاه های نیازمند منبع تغذیه:
از دستگاههای الکترونیکی بزرگ مثل چیلرهای صنعتی گرفته تا دستگاههای الکترونیکی کوچک مثل لپ تاپها و موبایلها، همگی نیازمند منابع تغذیه هستند. برای مثال، شارژر گوشیهای همراه نوعی آداپتر است که ولتاژ و آمپراژ برق شهری را به گونهای اصلاح میکند که برای شارژ کردن باتری گوشی مناسب باشد.
توضیحاتی درباره این مقاله:
مدارهای الکترونیکی هر منبع تغذیه از بخشها و قطعات مختلفی ساخته میشوند. هر یک از این بخشها و قطعات برای عملکرد منبع تغذیه اهمیت دارند. در این مقاله قصد داریم ضمن توضیح طرز کار و مشخصات منابع تغذیه و انواع آنها، با ویژگیهای سریهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون آشنا شویم.
آشنایی با شرکت امرون:
شرکت امرون یک شرکت ژاپنی تولید کننده لوازم الکترونیکی است که منبع تغذیههای بسیار معروفی تولید میکند. این شرکت ۷ سری منبع تغذیه ۲۴ ولتی تولید میکند که از آنها، ۳ سری دارای مدلهای ۵ آمپر هستند و یک سری نیز دارای جریان قابل تنظیم از ۲ تا ۱۰ آمپر است.
نماینده شرکت امرون در ایران:
نماینده شرکت امرون در کشور ما، شرکت بازرگانی بهفر است که محصولات امرون را با بهترین قیمت و به صورت عمده میفروشد. قمیتهای فروش عمده بازرگانی بهفر پایینترین قیمتهای فروش عمده منبع تغذیه امرون در ایران میباشند. البته بازرگانی بهفر فروش جزئی نیز دارد و اگر میخواهید یک منبع تغذیه مطمئن را با قیمت مناسب بخرید، حتما سری به فروشگاه آنلاین بازرگانی بهفر بزنید. این شرکت نمایندگی برندهای آتونیکس و یاسکاوا نیز میباشد.
انواع منابع تغذیه
به طور کلی میتوان منابع تغذیه را به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد. هر کدام از این انواع منبع تغذیه مزایا و معایب خودشان را دارند و بنابراین کاربردهای آنها با هم دیگر متفاوت است:
منبع تغذیه همسوکننده:
این منابع تغذیه سادهترین نوع منبع تغذیه در لوازم الکترونیکی میباشند و معمولا برای کاربردهای غیرحساس که کارایی اهمیت چندانی ندارد، مورد استفاده قرار میگیرند.
منبع تغذیه تنظیم شده خطی:
این نوع منبع تغذیه عملکرد بالایی دارد. با این حال، استفاده از چندین قطعه تنظیم کننده کارایی نسبی آن را پایین آورده و بخش زیادی از برق ورودی به دستگاه به صورت حرارت تلف میشود. مزیت منبع تغذیه تنظیم شده خطی این است که مقادیر نوساناتی مثل موجک و … به دقت تنظیم میکند.
منبع تغذیه سوییچ کننده: در این نوع منبع تغذیه، از یک فناوری سوییچ کردن برای تنظیم برق خروجی استفاده میشود. با وجود اینکه نوساناتی در برق خروجی این منابع تغذیه وجود دارد، ولی کارایی آنها بسیار بالا است. به علاوه، این نوع منبع تغذیه میتواند ابعاد بسیار کوچکی داشته باشد.
کاربرد ها نسبت به مزیت و معایب:
هر کدام از این منابع تغذیه، بسته به مزیتها و معایبی که دارند، کاربردهای متفاوتی نیز دارند. البته همه این انواع منبع تغذیه به طور گسترده ای، ولی برای کارهای متفاوتی استفاده میشوند. تمامی انواع منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون از نوع سوییچ کننده هستند.
منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون سری S8VK-S یک منبع تغذیه نوع DIN ریلی است که برای استفاده در کنترل پنلهای کوچک طراحی شده است. سری S8VK-S جمع و جورترین منبع تغذیه ریلی نوع DIN امرون میباشد. این منابع تغذیه از برق تک فاز استفاده میکنند.
قطعات الکترونیکی اصلی منبع تغذیه
هر منبع تعذیه از قطعاتی ساخته شده است که هر کدام عملکرد خاصی انجام میدهند و تغییری خاص روی برق ورودی به منبع تغذیه ایجاد میکنند. معمولا در هر منبع تغذیه میتوان به صورت اختیاری، هر کدام از این قطعات را قرار داد و استفاده از این قطعات در هر منبع تغذیه، به طراحی آن نوع منبع تغذیه و کاربردش بستگی دارد.
فیلتر برق ورودی :
در بعضی موارد ضرورت دارد که نوسانات شدید برق وارد منبع تغذیه نشوند یا بالعکس. برای این کار، یک مدار الکترونیکی فیلتر کننده این نوستات در ورودی برق منبع تغذیه قرار داده میشود. در بسیاری از موارد، فیلترینگ در این مرحله خیلی ساده و حداقلی است.
ترانسفورمر برق ورودی:
اگر برق ورودی، برق شهری دارای ولتاژ ۱۱۰ تا ۲۴۰ ولت نوع AC (جریان متناوب) باشد، در ورودی برق معمولا قطعهای به نام ترانسفورمر قرار میگیرد که ولتاژ برق را تغییر میدهد و آن را با منبع تغذیه سازگار میکند.
ساختار سیم پیچ القایی ترانسفورمر. هر ترانسفورمر از دو سیم پیچ تشکیل میشود که هیچ اتصال فیزیکی با هم دیگر ندارند. درون سیم پیچ اول جریان برق متناوب وجود دارد که مطابق با قوانین القای الکترومغناطیسی فارادی، سبب القای جریان در سیم پیچ مجاور میشود. اندازه و تعداد دورهای این سیم پیچها تعیین میکنند که ولتاژ جریان القایی از جریان ورودی بزرگتر باشد یا کوچکتر.
همسوساز:
دستگاههای الکترونیکی نمیتوانند از برق متناوب استفاده کنند و ضرورت دارد که منبع تغذیه، برق متناوب را به برق مستقیم یا DC تغییر دهد. این کار توسط یک مدار همسوساز AC انجام میشود. دو نوع همسوساز وجود دارد: ۱) همسوساز تمام-موج (full-wave) و ۲) همسوساز نیم موج (half-wave). همسو کنندهها حالت سینوسی جریان AC را از بین میبرند و آن را به موجی تبدیل میکنند که ولتاژ از صفر تا مثبت در نوسان است هرگز منفی نمیشود.
دیود همسوساز، جریان AC را به جریان DC تبدیل میکند.
مدارهای همسوساز دیودی کاربردهای بسیار متنوعی دارند. در این مدارها از قابلیت دیود برای عبور دادن یک جهته جریان استفاده میشود. چندین نوع دیود هسموساز مثل تمام-موج، نیم-موج، پل (bridge)، شناساگر پیک و … وجود دارد.
همسوسازهای پل در بسیاری از مدارهای تمام-موج استفاده میشوند و دارای ۴ دیود هستند. از آن جایی که این همسوسازها میتوانند جریانهای بالایی را عبور دهند، اتلاف انرژی در آن ها زیاد است و سریع داغ میشوند.
هموار کردن همسوساز:
برق خروجی از همسوساز AC حالت موجی دارد که ولتاژ آن از از صفر تا ۴۱۴/۱ برابر ولتاژ ورودی RMS در نوسان است. برای اینکه دستگاههای الکترونیکی بتوانند از این برق DC استفاده کنند، باید این نوسان از بین برود و موج هموار شود. این کار با استفاده از یک خازن انجام میشود.
خازن هموارساز اینگونه عمل میکند که زمانی که جریان در میزان اوجش قرار دارد، شارژ میشود و زمانی که جریان به صفر میرسد، شارژ خود را به درون جریان تخلیه میکند و با انجام چرخهای این عمل، سبب از بین رفتن موج جریان میشود.
یک خازن هموار کننده جریان DC.
تنظیم:
حتی بعد از هموار شدن ولتاژ همسو شده، ممکن است مقداری نوسان در جریان وجود داشته باشد. به علاوه، با کشش مقادیر مختلف جریان توسط دستگاههای الکترونیکی، ولتاژ دچار نوسان میشود. برای فرآهم آوردن یک ولتاژ خروجی پایدار و بدون نوسان با کمترین نوسان، باید از یک مدار تنظیم کننده در منبع تغذیه استفاده شود.
تنظیم کنندهها میتوانند ولتاژ را روی مقادیر قابل تنظیم (بر حسب نیاز) پایدار نگه دارند. تنظیم کنندهها میتوانند از تکنیکهای خطی یا سویچینگ برای حفظ ولتاژ در یک سطح مشخص استفاده کنند.
ترتیب مدارها و بخش های یک منبع تغذیه معمولی. همانطور که میبینید، برق AC وارد و برق DC با موجکهای خفیفی خارج می شود.
حفاظت در مقابل ولتاژ بیش از حد:
در صورتی که تنظیم کننده دچار نقص شود، این امکان وجود دارد که تحت بعضی از شرایط، ولتاژ خروجی از منبع تغذیه به سطحی برسد که بتواند به مداربندی وسایل الکترونیکی آسیب بزند.
برای جلوگیری از این اتفاق میتوان در منبع تغذیه، یک مدار حفاظت ولتاژ نصب کرد. قطعات این مدار، سطح ولتاژ را شناسایی میکنند و اگر میزان ولتاژ از حد مشخصی بالاتر رود، جریان را قطع کرده و مانع از آسیب دیدن مدارهای پایین دست جریان میشوند.
تمام مدارها در منبع تغذیه به کار گرفته نمی شود
تمامی مدارها، بخشها و قطعاتی که در بالا توضیح دادیم، در همه انواع منبع تغذیه به کار گرفته نمیشوند. اکثر منابع تغذیه دارای یک ترانسفورمر، یک هموار کننده و یک تنظیم کننده هستند اما مدارها و بخشهای دیگر ممکن است بسته به نوع کاربرد منبع تغذیه، موجود باشند یا نباشند. تمامی مدلهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون به ترتیب دارای فیلتر برق ورودی، همسوساز، مدار حفاظت در مقابل جریان هجومی، مدار هموار کننده ولتاژ و مدار هموار کننده همسوساز هستند.
سری SKVK-C منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون برای کاربردهای حساس بسیار مناسب است و برق ورودی آن تک-فاز میباشد.
مشخصات منبع تغذیه منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون
در هنگام خرید یک منبع تغذیه، واجب است که مشخصات آن را بررسی کرده و معنی هر کدام از آنها را بدانید. هر یک از این مشخصات، از ولتاژ گرفته تا شدت جریان، موجک (ripple)، تنظیم بار، تنظیم ولتاژ ورودی و … باید بررسی شوند و تنها در صورتی آن منبع تغذیه را بخرید که با کاربرد مد نظر شما همخوانی داشته باشد. به عنوان یک مثال خیلی ساده، مشخصات شارژ گوشی شما باید با مشخصات باتری آن در انبطاق کامل باشد. در غیر این صورت، باتری گوشی شما آسیب میبیند.
منابع تغذیه میتوانند دارای یک تنظیم کننده ولتاژ خطی یا یک تنظیم کننده ولتاژ سوییچ کننده باشند. از هر دو به طور گستردهای استفاده میشود ولی کاربردهای آنها با هم دیگر متفاوت است.
ولتاژ و آمپراژ
مشخصات اصلی هر منبع تغذیه عبارتند از ولتاژ و آمپراژ آن. منبع تغذیه میتواند ولتاژ ثابت یا متغیر فرآهم آورد و باید در هنگام خرید منبع تغذیه حتما به این نکته توجه داشته باشید. دقت داشته باشید که منبع تغذیه بتواند جریانی اندکی بیشتر از جریان مورد نیاز برای کاربرد مورد نظر شما را تأمین کند.
جریان هجومی چه زمانی ایجاد می شود
در هنگام محاسبه جریان مورد نیاز دستگاه الکترونیکی، باید جریان هجومی را در نظر بگیرید. جریان هجومی زمانی ایجاد میشود که دستگاه روشن شده و میزان زیادی از جریان ناگهان به سمت خازنها و دیگر قطعات الکترونیکی کشیده میشود. جریان هجومی میتواند چندین برابر جریان عملکردی معمولی باشد. مدلهای S8VK-S و S8VK-C منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون میتوانند برق ۱۰۰ تا ۲۴۰ ولت AC یا برق ۹۰ تا ۳۵۰ ولت DC را به برق ۲۴ ولت DC تبدیل کنند. مدل S8VK-T برق ۳۸۰ تا ۴۸۰ ولت AC یا برق ۶۰۰ ولت DC را به برق ۲۴ ولت DC تبدیل میکند.
تنظیم خطی
مشخص شده است که وقتی ولتاژ ورودی تغییر میکند، ممکن است تغییر کمی در ولتاژ خروجی منبع تغذیه ایجاد شود. تنظیم خطی این تغییر را صفر میکند. در صورتی که وسیله الکترونیکی به تغییر ولتاژ خیلی حساس باشد، محدوده ولتاژ باید تنظیم خطی نباید خارج از محدوده ولتاژ مورد نظر باشد. به علاوه، باید تغییرات ولتاژ به دلیل تنظیم بار و پایداری زمانی و حرارتی را نیز در نظر گرفت.
خروجی تنظیم خطی
معمولا ویژگی تنظیم خطی بر حسب میلی ولت برای یک محدوده ولتاژ بیان میشود. گاهی اوقات نیز این پارامتر را به صورت درصد ولتاژ خروجی بیان میکنند و معمولا باید چندین میلی ولت (مثلا ۵ میلی ولت) یا حدود ۰۱/۰ درصد ولتاژ خروجی حداکثری باشد. هیچ کدام از انواع منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون از تنظیم خطی استفاده نمیکنند و همگی از نوع سوییچ کننده هستند.
تنظیم بار
دیگر ویژگی مهم منبع تغذیه، تنظیم بار نام دارد. مشخص شده است که وقتی باری به خروجی یک منبع تغذیه اضافه میشود، ممکن است سبب افت جزئی ولتاژ در ترمینالها شود. از آن جایی که ولتاژ خروجی معمولا باید تا حد ممکن ثابت باشد، این مسئله چندان مطلوب نیست.
نوسان بار منبع تغذیه معمولا بر حسب میلی ولت یا به صورت درصدی از ولتاژ خروجی حداکثری بیان میشود و معمولا چند میلی ولت یا ۰۱/۰ درصد تغییر پلهای ولتاژ از ۱ تا ۱۰۰ درصد بار است. از این پارامتر معمولا به «عنوان ولتاژ خطی ثابت در دمای ثابت» نام برده میشود.
افت واتاژ جریان
ممکن است ولتاژ جریان در هنگام عبور از مداربندیهای مختلف منبع تغذیه دچار افت شود. با استفاده از سیمهای ضحیمتر که مقاومت پایین تری دارند میتوان این افت ولتاژ را کاهش داد. با این حال، بعضی از منابع تغذیه ترمینالهای اضافی سنجش از راه دور دارند.
سنجش از راه دور
منبع تغذیه با استفاده از سنجش از راه دور، به صورت عادی به بار وصل میشود ولی سیم هایی اضافی برای برای تشخیص ولتاژ واقعی در بار استفاده میشوند. این سیمها حامل هیچ جریانی تیستند و جدا از نازک بودن، دچار افت ولتاژ نمیشوند. این سیستمها ولتاژ در بار را میسنجند و این اطلاعات را به منبع تغذیه منتقل میکنند تا تنظیم کننده ولتاژ، ولتاژ را بر براساس ولتاژ در بار تنظیم کند.
منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون سری S8VK-T برای برق سه-فاز طراحی شده است و اندازه بسیار فشردهای دارد. این منبع تغذیه برق ۳ فاز (۳۴۰ تا ۵۷۶ ولت AC)، برق ۲ فاز (۳۴۰ تا ۵۷۶ ولت AC) و برق DC (۴۵۰ تا ۸۱۰ ولت DC) را میپذیرد.
موجک و نویز
پارامترهای نویز و موجک (ripple) از دیگر مشخصات مهمی هستند که باید در هنگام خرید منبع تغذیه به آنها دقت کنید. این امکان وجود دارد که نویز و دیگر نوسانات برق ورودی از منبع تغذیه عبور کنند. معمولا نویز و موجک در مشخصات منابع تغذیه به صورت یک پارامتر واحد بیان میشوند.
فرکانس موجک
در منابع تغذیه خطی، معمولا فرکانس موجک دو برابر فرکانس برق ورودی به منبع تغذیه است. در منابع تغذیه سوییچ کننده، موجکها و نوسانات شدید ناگهانی (spikes) به دلیل سوییچ کردن منبع تغذیه ایجاد میشوند.
مؤلفههای موجک
مؤلفههای موجک معمولا به صورت ارقام RMS گزارش میشوند اما در منابع تغذیه سوییچ کننده، گزارش یک مقدار پیک به پیک مفیدتر است زیرا دامنه نوسانات شدید ناگهانی را نشان میدهد. نویز و موجک بسیاری از منابع تغذیه خوب، باید کمتر از ۱۰ میلی ولت RMS و در منابع تغذیه سوییچ کننده کمتر از ۵۰ میلی ولت باشد. البته مقادیر کمی بالاتر برای منابع تغذیهای که آمپراژ بالایی دارند، قابل قبول است.
میزان فرکانس و ولت موجک
میزان موجک در منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون سری S8KV-C در فرکانس ۲۰ مگاهرتز و برای برق ورودی ۲۳۰ ولت AC، ۱۳۰ میلی ولت، برای سری S8KV-C در فرکانس ۲۰ مگاهرتز و برق ورودی ۱۰۰ تا ۲۴۰ ولت AC، ۱۱۰ میلی ولت و برای سری S8KV-T در فرکانس ۲۰ مگاهرتر و برق ورودی ۴۰۰ ولت AC سه فاز، ۱۶۰ میلی ولت است. دلیل بالا بودن میزان موجک، سوییچ کننده بودن این منابع تغذیه است.
پایداری دمایی
دما یکی از مهمترین دلایل تغییر شرایط مداراهای الکترونیکی میباشد و در مورد منابع تغذیه، هم خطی و هم سوییچ کننده، میتواند تغییراتی در ولتاژ خروجی ایجاد کند. مرجعهای ولتاژ (دیودهای زنر و …) میتوانند یکی از دلایل اصلی تغییر ولتاژ باشند اما دیگر قطعات الکترونیکی مثل مقاومتها، نیز چنین قابلیتی دارند.
کاهش دما ولتاژ خروجی
معمولا میتوان در بخشهای مختلف منبع تغذیه، اشکال متنوعی از جبران دمایی را به مدار اضافه کرد و این کار قطعا باعث کاهش قابل توجه اثر دما روی ولتاژ خروجی از دستگاه میشود ولی هرگز آن را صفر نمیکند.
تاثیر تغییرات کوچک بر مدار
حتی تغییرات کوچک میتوانند بعضی از مدارها را تحت تأثیر قرار دهند. بنابراین، بررسی ارقام پایداری دمایی، ضرورت دارد. این ارقام در صفحه دادههای منابع تغذیه یافت میشوند. این پارامتر بر حسب درصد یا تغییر ولتاژ خالص بر درجه سلسیوس بیان میشود. معمولا این عدد باید در محدوده ۰۲/۰ درصد بر درجه سانتی گراد یا ۲ میلی ولت بر درجه سانتی گراد باشد.
پایداری دما در منبع تغذیه
میزان پایداری دمایی در تمامی سریهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون، ۰۵/۰ درصد بر درجه سانتی گراد است که بسیار عالی است. محدوده دمایی عملکردی برای منبع تغذیه ۲۴ ولتی ۵ آمپر برند امرون سری S8VK-S بین ۴۰- تا ۷۰+ درجه سانتی گراد، برای سری S8VK-C بین ۲۵- تا ۶۰+ درجه سانتی گراد و برای سری S8VK-S نیز بین ۴۰- تا ۷۰+ درجه سانتی گراد است.
ماندگاری زمانی
عملکرد همه قطعات الکترونیکی به مرور زمان ضعیف میشود. بنابراین، تعجب آور نیست که عملکدر منابع تغذیه، چه خطی و چه سوییچ کننده، به مرور زمان، ضعیفتر شود. با وجود اینکه این تغییرات معمولا کوچک هستند، ممکن است در بعضی از کاربردها اهمیت بالایی داشته باشند. در نتیجه، ارقام ماندگاری زمانی ولتاژ خروجی در مشخصات کلی منبع تغذیه بیان میشوند.
ماندگاری زمانی در ولتاژ خروجی
برای اندازه گیری ماندگاری زمانی، ولتاژ خروجی منبع تغذیه در یک دوره زمانی خاص تحت بار و ولتاژ ورودی ثابت و رانش ولتاژ اندازه گیری میشود. معمولا تغییرات ولتاژ خروجی باید چند میلی ولت (۵ تا ۱۰ میلی ولت) در یک دوره زمانی ۱۰ ساعته باشد.
توجه به بعضی پارامترها در خرید منبع تغذیه
در هنگام خرید منبع تغذیه به پارامترهای دیگری مثل طول عمر و MTBF و طول عمر نیز توجه داشته باشید. این پارامترها هرچه بیشتر باشند، بهتر است. میزان MTBF برای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون سریهای S8VK-S و S8VK-T حداقل ۱۳۵ هزار ساعت و برای سری S8VK-C حداقل ۱۹۰ هزار ساعت و طول عمر تمامی انواع منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون، حداقل ۱۰ سال است.
محدود کردن جریان منبع تغذیه و ولتاژ بیش از حد
در هنگام خرید حتما باید مطمئن شوید که منبع تغذیه، چه خطی باشد و چه تنظیم کننده، انواع مختلفی از محافظهای مختلف را دارد تا در صورت هر نقصی در منبع تغذیه، به دستگاههای الکترونیکی شما آسیب وارد نشود. دو نوع سیستم حفاظتی در منابع تغذیه خطی و سوییچ کننده وجود دارد:
محافظ اتصال کوتاه:
این محافظ زمانی به کار میآید که دستگاه الکترونیکی دچار اتصال کوتاه شود یا اینکه جریانی فراتر از جریان مجاز دریافت کند. وجود محافظ اتصال کوتاه در منبع تغذیه، امکان تغذیه وسیله الکترونیک با جریانی بیش از جریان مجاز آن وجود ندارد.
نحوه محدود کردن جریان
بسیاری از منابع تغذیه آزمایشگاهی و رومیزی، محدوده قابل تنظیمی دارند. محدود کردن جریان به دو شکل انجام میشود. شکل اول، «محدود کردن پیوسته جریان» نامیده میشود و در صورت ورود بار اضافی به مدار، جریان را به حداکثر مقدار مجاز محدود کرده و آن را در همان سطح حفظ میکند. شکل دوم، «محدود کردن نوع فولد-بک جریان» نام دارد و در صورت ورود بار اضافه به مدار، جریان را از میزان حداکثر مجاز به طور پیشروندهای کاهش میدهد. به عبارت دیگر، جریان به میزان پایهاش باز میگردد.
محدود کردن جریان به روشهای ثابت و بازگشتی.
محافظ جریان بیش از حد:
این امکان وجود دارد که عناصر سری، به ویژه در منابع تغذیه نوع تنظیم کننده خطی ولتاژ، نتوانند ولتاژ ورودی را تغییر دهند و همان ولتاژ مستقیما از منبع تغذیه خارج شود و به وسایل الکترونیکی متصل به آن آسیب وارد کند. محافظ ولتاژ بیش از حد، در صورتی که با ولتاژ بیش از حدی مواجه شود، جریان را قطع میکند.
مطالعه ویژگی ها منبع تغذیه قبل از خرید
همیشه پیش از خرید منبع تغذیه، ویژگیهای آن را مطالعه کرده و از وجود محافظ مدار کوتاه و محافظ جریان بیش از حد در آن مطمئن شوید. تمامی سریهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون دارای محافظ اتصال کوتاه و محافظ ولتاژ بیش از حد میباشند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.