قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر
یکی از مهمترین سوالات برای خرید یک محصول سوال در مورد قیمت اون محصول هستش حالا شاید شما هم بپرسین که قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن چنده؟ قبل از اینکه به این سوالتون جواب بدیم، می خوایم توضیح بدیم که اصلا منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون چیه؟
برای یافتن جواب این سوالاتتون حتما این مقاله رو تا آخر بخونید.
-منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون
ــ منبع تغذیه خطی چیست؟
ــ منابع تغذیه خطی چه مزایا و معایبی دارند؟
ــ منبع تغذیه سوئیچینگ چیست؟
ــ منابع تغذیه سوئیچینگ چه مزایا و معایبی دارند؟
ــ منابع تغذیه سوئیچینگ ریلی و کتابی چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
ــ IC های منبع تغذیه سوئیچینگ به چه صورتی میباشند؟
ــ منبع تغذیه سوئیچینگ به چند نوع کلی تقسیم میشود؟
ــ طریقه عملکرد منابع تغذیه سوئیچینگ به چه صورتی است؟
ــ منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن چه ویژگیهایی دارد؟
ــ چه عواملی بر قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن تاثیر گذاشتهاند؟
ــ هنگام خرید منبع تغذیه سوئیچینگ به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در این مقاله به پرسشهای مطرح شده پاسخ خواهیم داد.
افراد بر اساس نیازهایی که دارند، تصمیم میگیرند از منابع تغذیه خطی یا منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده نمایند. هر یک از دو منبع تغذیه ذکر شده، مزایا و معایبی را به همراه دارند. در ادامه به معرفی مزایا و معایب منبع تغذیه خطی و منبع تغذیه سوئیچینگ خواهیم پرداخت تا به صورت دقیقتر با آنها آشنا شوید
منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون
منبع تغذیه، بخش مهمی در بسیاری از دستگاههای الکترونیکی است که منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون یکی از آن موارد است. در حالی که بعضی از انواع لوازم الکترونیکی با باتری کار میکنند، خیلیهای دیگر نیازمند برق شهری هستند. در حالی که ولتاژ و آمپراژ باتری هر دستگاه الکترونیک، مطابق با نیازهای آن ساخته میشود، دستگاه هایی که از برق شهری استفاده میکنند، نیازمند قطعهای به نام منبع تغذیه میباشند تا برق شهری را مطابق با نیازهای آنها اصلاح کند.
دستگاه های نیازمند منبع تغذیه:
از دستگاههای الکترونیکی بزرگ مثل چیلرهای صنعتی گرفته تا دستگاههای الکترونیکی کوچک مثل لپ تاپها و موبایلها، همگی نیازمند منابع تغذیه هستند. برای مثال، شارژر گوشیهای همراه نوعی آداپتر است که ولتاژ و آمپراژ برق شهری را به گونهای اصلاح میکند که برای شارژ کردن باتری گوشی مناسب باشد.
مدارهای الکترونیکی هر منبع تغذیه از بخشها و قطعات مختلفی ساخته میشوند. هر یک از این بخشها و قطعات برای عملکرد منبع تغذیه اهمیت دارند. در این مقاله قصد داریم ضمن توضیح طرز کار و مشخصات منابع تغذیه و انواع آنها، با ویژگیهای سریهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون آشنا شویم.
آشنایی با شرکت امرون:
شرکت امرون یک شرکت ژاپنی تولید کننده لوازم الکترونیکی است که منبع تغذیههای بسیار معروفی تولید میکند. این شرکت ۷ سری منبع تغذیه ۲۴ ولتی تولید میکند که از آنها، ۳ سری دارای مدلهای ۵ آمپر هستند و یک سری نیز دارای جریان قابل تنظیم از ۲ تا ۱۰ آمپر است.
نماینده شرکت امرون در ایران:
نماینده شرکت امرون در کشور ما، شرکت بازرگانی بهفر است که محصولات امرون را با بهترین قیمت و به صورت عمده میفروشد. قمیتهای فروش عمده بازرگانی بهفر پایینترین قیمتهای فروش عمده منبع تغذیه امرون در ایران میباشند. البته بازرگانی بهفر فروش جزئی نیز دارد و اگر میخواهید یک منبع تغذیه مطمئن را با قیمت مناسب بخرید، حتما سری به فروشگاه آنلاین بازرگانی بهفر بزنید. این شرکت نمایندگی برندهای آتونیکس و یاسکاوا نیز میباشد.
انواع منابع تغذیه
به طور کلی میتوان منابع تغذیه را به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد. هر کدام از این انواع منبع تغذیه مزایا و معایب خودشان را دارند و بنابراین کاربردهای آنها با هم دیگر متفاوت است:
منبع تغذیه تنظیم شده خطی:
این نوع منبع تغذیه عملکرد بالایی دارد. با این حال، استفاده از چندین قطعه تنظیم کننده کارایی نسبی آن را پایین آورده و بخش زیادی از برق ورودی به دستگاه به صورت حرارت تلف میشود. مزیت منبع تغذیه تنظیم شده خطی این است که مقادیر نوساناتی مثل موجک و … به دقت تنظیم میکند.
منبع تغذیه سوییچ کننده: در این نوع منبع تغذیه، از یک فناوری سوییچ کردن برای تنظیم برق خروجی استفاده میشود. با وجود اینکه نوساناتی در برق خروجی این منابع تغذیه وجود دارد، ولی کارایی آنها بسیار بالا است. به علاوه، این نوع منبع تغذیه میتواند ابعاد بسیار کوچکی داشته باشد.
کاربرد ها نسبت به مزیت و معایب:
هر کدام از این منابع تغذیه، بسته به مزیتها و معایبی که دارند، کاربردهای متفاوتی نیز دارند. البته همه این انواع منبع تغذیه به طور گسترده ای، ولی برای کارهای متفاوتی استفاده میشوند. تمامی انواع منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون از نوع سوییچ کننده هستند.
قطعات الکترونیکی اصلی منبع تغذیه
هر منبع تعذیه از قطعاتی ساخته شده است که هر کدام عملکرد خاصی انجام میدهند و تغییری خاص روی برق ورودی به منبع تغذیه ایجاد میکنند. معمولا در هر منبع تغذیه میتوان به صورت اختیاری، هر کدام از این قطعات را قرار داد و استفاده از این قطعات در هر منبع تغذیه، به طراحی آن نوع منبع تغذیه و کاربردش بستگی دارد.
فیلتر برق ورودی:
در بعضی موارد ضرورت دارد که نوسانات شدید برق وارد منبع تغذیه نشوند یا بالعکس. برای این کار، یک مدار الکترونیکی فیلتر کننده این نوستات در ورودی برق منبع تغذیه قرار داده میشود. در بسیاری از موارد، فیلترینگ در این مرحله خیلی ساده و حداقلی است.
ترانسفورمر برق ورودی:
اگر برق ورودی، برق شهری دارای ولتاژ ۱۱۰ تا ۲۴۰ ولت نوع AC (جریان متناوب) باشد، در ورودی برق معمولا قطعهای به نام ترانسفورمر قرار میگیرد. که ولتاژ برق را تغییر میدهد و آن را با منبع تغذیه سازگار میکند.
▪️منبع تغذیه خطی
منابع تغذیه خطی (Linear Power Supplies) به منابعی گفته میشود که فاقد سوئیچینگ هستند و یا به عبارتی قطع و وصل جریان در آنها وجود ندارد.
مزایای منبع تغذیه خطی:
ــ هنگامی که منبع تغذیه خطی در اختیار شما قرار میگیرد، اولین موردی که ممکن است توجه شما را جلب کند، سادگی آن میباشد. در طراحی منبع تغذیه خطی از قطعات کمی استفاده شده است و همین عامل سبب طراحی ساده آنها شده است.
ــ منبع تغذیه خطی این قابلیت را دارد که بار زیاد را تحمل نماید. همچنین در خروجی آن نویز کمی دیده میشود و در مدت بسیار کوتاهی پاسخدهی دارد.
ــ هنگامی که با توانهای کمتر از ۱۰ وات روبه رو هستیم، پیشنهاد میشود از منابع تغذیه خطی استفاده شود زیرا به کار گیری آنها هزینههای کمتری را به همراه خواهد داشت.
معایب منبع تغذیه خطی:
ــ اولین مشکلی که منابع تغذیه خطی دارند این است که کاربرد آنها به شکل رگولاتور کاهنده میباشد. هنگامی میتوان از منابع تغذیه خطی استفاده کرد که حداقل ورودی به میزان ۲ یا ۳ ولت از خروجی بیشتر باشد.
ــ در منابع تغذیه خطی، انعطاف پذیری وجود ندارد و هنگامی که قصد اضافه کردن خروجی را داشته باشیم، باید سختهای زیادی به آن بیفزاییم.
ــ از دیگر مشکلات منابع تغذیه خطی به بهره متوسط آنها میتوان اشاره کرد که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد میباشد.
البته نکتهای که به آن باید توجه داشته باشید این است که در طراحی منابع تغذیه خطی نمیتوان تمام معایب را به طور کلی حل نمود و بلکه تنها کاری که میتوان انجام داد این است که این معایب را کاهش داد.
▪️منابع تغذیه سوئیچینگ
منبع تغذیه سوئیچینگ (Switch-Mode Power Supply) به منبع تغذیه الکترونیکی گفته میشود که یک کنترلر سوئیچینگ را در بر گرفته است تا در تبدیل توان الکتریکی به سطوح ولتاژ دیگر به خوبی عمل کند.
منابع تغذیه سوئیچینگ به عنوان یک مبدل هستند که قابلیت اتصال به منبع بزرگتر از خود را دارند و میتوانند از باری که دارای جریان و ولتاژ متفاوت است، تغذیه نمایند.
منبع تغذیه سوئیچینگ چه مزایا و معایبی دارد؟
مزایای منبع تغذیه سوئیچینگ:
ــ از مهمترین مزیتهایی که منابع تغذیه سوئیچینگ دارند این است که از بازده بالایی برخوردار میباشند. همانطور که میدانیم امروزه از انرژی استفادههای زیادی میشود به همین دلیل ضرورت دارد که هنگام مصرف انرژی الکتریکی، مدیریت صورت گیرد.
هنگامی که از منبع تغذیه سوئیچینگ در مدارها استفادهها استفاده میشود از اتلاف انرژی جلوگیری خواهد شد. بهتر این نکته را مد نظر قرار دهید که بیشتر منابع تغذیه سوئیچینگ از راندمان بالای ۸۵ درصد برخوردار میباشند.
دیگر مزیت ها
ــ از دیگر مزیتهای منابع تغذیه سوئیچینگ، میتوان به قیمت ارزان آنها اشاره کرد. هنگامی که قصد تبدیل AC به DC را داشته باشیم اگر جریان خروجی ترانس از ۲ آمپر بیشتر باشد، ترانسفورماتور در صورتی که بدون مدار یکسو ساز و تثبیت کننده در نظر گرفته شود علاوه بر وزن سنگین، قیمت بالایی نیز خواهد داشت. اما هنگامی که از مدارات سوئیچینگ استفاده شود، هزینهها کاهش پیدا میکنند.
تمام مزیتهای ذکر شده، سبب کاهش توان تلفاتی میشوند و افزایش بهرهدهی را به دنبال خواهند داشت. انعطاف پذیری بالا و کاهش هزینهها از دیگر ویژگیهای منابع تغذیه سوئیچینگ محسوب میشوند.
معایب منابع تغذیه سوئیچینگ:
منابع تغذیه سوئیچینگ در کنار ویژگیهای مثبت گفته شده، معایبی را نیز در بر میگیرند که در ادامه به چند مورد از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
ــ منابع تغذیه سوئیچینگ در مقایسه با منابع تغذیه خطی، پیچیدهتر میباشند به همین دلیل هنگام طراحی آنها باید تخصص لازم را داشت در غیر این صورت مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
ــ منابع تغذیه سوئیچینگ، نویزهایی را به فضای اطراف منتشر میکنند. هر چند به کار گیری فیلتر و محافظ در کاهش تولید نویزهای تولید شده تاثیر بسزایی دارند.
ــ زمان پاسخدهی منابع تغذیه سوئیچینگ در مقایسه با منابع تغذیه خطی بیشتر میباشد.
ــ منابع تغذیه سوئیچینگ مشکلات هارمونیکی را به وجود میآورند.
ــ میتوانند اختلالاتی را در سیستم برق و تغذیه اصلی به وجود آورند و در تجهیزات الکترونیکی، تغذیه آنها از طریق همین فاز اصلی صورت میگیرد.
هر چند مواردی که به عنوان معایب منبع تغذیه سوئیچینگ ذکر شدند، ممکن است انعطاف پذیری این نوع از محصولات را کاهش دهد؛ اما افرادی که به طراحی منابع تغذیه سوئیچینگ میپردازند، میتوانند با رعایت کردن نکاتی هنگام طراحی از این معایب جلوگیری نمایند و محصولاتی با انعطاف پذیری بالا به بازار عرضه نمایند.
ــ IC های منبع تغذیه سوئیچینگ
هم اکنون ICهایی در بازار عرضه شده است که میتوانند عملکردهای پیچیده منابع تغذیه سوئیچینگ را آسانتر نمایند.
هر چند IC ها تفاوتهایی با یکدیگر دارند، اما شباهتهایی بین آنها دیده میشود. در ادامه به مواردی اشاره خواهد شد که بین انواع IC ها مشترک میباشند.
ـــ در ICها یک نوسان ساز وجود دارد. عملکرد نوسان ساز در فرکانس پایه صورت میگیرد و به تولید موج مثلثی به منظور به کارگیری در PWM میپردازد.
ــ از دیگر قسمتهای مشترک بین انواع ICها راه انداز خروجی میباشد. راه اندازهای خروجی به تولید توان لازم به منظور استفاده در مقاصد کم و متوسط میپردازند.
ــ ولتاژ مبنا، تقویت کننده ولتاژ خطا و مبدل خطا از دیگر بخشهای مشترک میباشند.
مواردی که به آنها اشاره شد، بلوکهای اصلی یک PWM IC هستند.
در سطوح بالاتر ممکن است به بخشهایی دیگر نیاز باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
ــ تقویت کننده جریان اضافی: وظیفهای که این بخش دارد این است که به حفاظت از تغذیه در مواقع غیر طبیعی در ارتباط با بار بپردازد.
ــ مدار شروع نرم: وظیفهای که این بخش دارد این است که نرم خروجی را راه اندازی نماید.
ــ کنترل کننده زمان مرده: این قسمت به کنترل حداقل پالس عرض پاس PWM میپردازد و همچنین از دیگر وظایفی که این بخش دارد این است زمانی که دو ترانزیستور به صورت همزمان میخواهند هدایت شوند، از آن پیشگیری نماید.
ــ ناظر ولتاژ حداقل: وظیفهای که ناظر ولتاژ حداقل دارد این است که هنگام نامناسب بودن شرایط ولتاژ در ورودی ایجاد شده از فعالیت مدار جلوگیری کند.
▪️منابع تغذیه سوئیچینگ ریلی و کتابی
منبع تغذیه ریلی و منبع تغذیه کتابی دو نوع از منابع تغذیه سوئیچینگ محسوب میشوند. منبع تغذیه کتابی با نام منبع تغذیه کف خواب (کفی) نیز شناخت میشود. در ادامه این دو نوع از منابع تغذیه سوئیچینگ را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.
از تفاوتهای اصلی که این دو نوع منابع تغذیه دارند، میتوان به صورت خلاصه به موارد زیر اشاره کرد:
ــ رنج ولتاژ ورودی در این دو نوع با یکدیگر متفاوت است.
ــ هر یک از دو نوع ذکر شده از ساختار ظاهری منحصر به فردی برخوردار میباشند.
ــ چینش صورت گرفته و ترمینالهایی که در آنها به کار رفته است و همچنین حفاظت اتصال کوتاه در آنها با یکدیگر متفاوت است.
مقایسه منبع تغذیه ریلی با کف خواب:
هنگامی که منابع تغذیه ریلی با منابع تغذیه کف خواب مورد مقایسه قرار میگیرند میتوان دریافت که محدوده مورد قبول ولتاژ ورودی در منابع تغذیه ریلی بیشتر میباشد. زمانی که منبع تغذیه ریلی در اختیار داریم بدون هیچ گونه اختلالی ولتاژ ورودی از ۱۰۰ ولت تا ۲۴۰ ولت مورد تغییراتی قرار میگیرد. در صورتی که محدوده ولتاژ ورودی در منابع تغذیه کف خواب کمتر از این میزان میباشد.
همچنین هنگامی که اتصال کوتاه شدن خروجی به وجود آید و یا با اضافه جریان در خروجی رو به رو میشویم، قطع شدن منابع تغذیه کتابی اتفاق میافتد و در صورتی که مجدد بخواهند فعالیت خود را آغاز نمایند، ابتدا باید قطع برق از ورودی صورت گیرد و به طور مجدد آن را به تغذیه متصل کرد. اما در منابع تغذیه ریلی هنگامی که اتصال کوتاه حل شود، فعالیت به صورت اتومات آغاز خواهد شد.
منابع تغذیه کف خواب (کتابی) دارای یک سوئیچ و یا کلید میباشند و هنگامی که ولتاژ برق ورودی متناسب تنظیم نشده داشته باشد، ممکن است دستگاه بسوزد و همچنین در برخی موارد نتیجه آن خروجی نامناسب میباشد.
▪️انواع منبع تغذیه سوئیچینگ
به طور کلی منابع تغذیه سوئیچینگ را در چهار گروه میتوان قرار داد که عبارتند از:
ــ AC به DC
ــ DC به DC
ــ DC به AC
ــ AC به AC
▪️طریقه عملکرد منابع تغذیه سوئیچینگ
اتصال منبع تغذیه ورودی DC به وسیله یکسو کننده یا باتری به اینورتر صورت گرفته است و خاموش و روشن شدن آن به وسیله MOSFET سوئیچینگ و یا ترانزیستورهای برق در فرکانسهای ۲۰ تا ۲۰۰ هرتز میباشد. ارسال شدن پالسهای ولتاژ بالا فرکانس از اینورتر به سیم پیچ اولیه ترانسفورماتور صورت میگیرد و سپس نوبت به برش دادن و یا اصلاح خروجی AC ثانویه میرسد تا ولتاژ DC مد نظر تولید شود.
نظارتی که بر ولتاژ خروجی صورت میگیرد به وسیله مدار بازخورد میباشد و همچنین به منظور حفظ نمودن خروجی در سطوح مد نظر، فرمان تنظیم چرخه کار به مدار کنترل داده میشود.
در منابع، اجزایی دیده میشوند که پیکربندی خاص خود خود را دارند و به آنها توپولوژی گفته میشود و هریک علاوه بر اینکه از مزیتها و کارکردهای متفاوتی برخوردار هستند، عملکرد منحصر به فردی نیز دارند. نحوه عملکردی که پیکربندیها دارند در مشخص نمودن اینکه انتقال برق ورودی به خروجی به چه صورتی انجام گیرد، موثر میباشد.
بیشتر توپولوژیهایی که با آنها ممکن است آشنا باشید از یک ترانسفورماتور تشکیل شدهاند که میتواند انزوا، ولتاژ خروجی چند گانه و یا مقیاس ولتاژ را به وجود آورد. البته بهتر است این نکته را مد نظر قرار دهید که ترانسفورماتور در آن دسته از پیکربندیهایی که به صورت جدا هستند، وجود ندارد و انتقال دهنده انرژی القایی در این گونه پیکربندیها وظیفه تبدیل برق آنها را بر عهده دارد.
هنگام خرید منبع تغذیه سوئیچینگ به چه نکاتی باید توجه کرد؟
ــ یکی از مهمترین ویژگیهایی که هنگام خرید منبع تغذیه باید مورد توجه قرار گیرد، آمپر خروجی منبع تغذیه میباشد.
ــ همچنین این که منبع تغذیه از چه ولتاژ ورودی و خروجی برخوردار میباشد از دیگر نکاتی است نمیتوان اهمیت آن را هنگام خرید منبع تغذیه انکار کرد.
ــ اندازه و شکل منبع تغذیه انتخاب شده باید بر اساس فضایی که قصد دارید منبع را در آنجا به کار ببرید، باشد.
ــ از دیگر نکات با اهمیت میتوان به این اشاره کرد که آیا میتوان منبع تغذیه خریداری شده را بر روی ریل نصب نمود یا خیر.
نحوه ارائه محصول:
شرکت امرن به تولید تجهیزات و سیستمهای اتوماسیون پرداخته است و میتواند به وسیله نمایندگیهایی که در کشورهای مختلف دارد، محصولات خود از جمله منبع تغذیه را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد. منابع تغذیه امرن از مهمترین محصولات تولید شده این شرکت محسوب میشوند.
در ادامه به معرفی ویژگیهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن که از محصولات پر فروش این کمپانی بزرگ میباشد، خواهیم پرداخت و شما را با عواملی که بر قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن تاثیر میگذارند، آشنا خواهیم کرد.
▪️ منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن
منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن از منابع تغذیه ریلی امرن محسوب میشود. تغذیه منبع ۲۴ ولت ۵ آمپر به وسیله تغذیه برق شهر از ۱۰۰ تا ۲۴۰ ولت میباشد.
منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن این قابلیت را دارد که از ورودی ولتاژ AC یا DC به تولید ولتاژ DC مختلف که قابل تنظیم باشد و از سطوح جریان مختلف برخوردار باشد، بپردازد. به کار گیری منابع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن به این دلیل که از سوئیچینگ با سوئیچهای فرکانس بالا برخوردار میباشند، سبب شده است که نیازی به استفاده از ترانسهای بزرگ نباشد.
منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن چه ویژگیهایی دارد؟
در هنگام خرید یک منبع تغذیه، واجب است که مشخصات آن را بررسی کرده و معنی هر کدام از آنها را بدانید. هر یک از این مشخصات، از ولتاژ گرفته تا شدت جریان، موجک (ripple)، تنظیم بار، تنظیم ولتاژ ورودی و … باید بررسی شوند. و تنها در صورتی آن منبع تغذیه را بخرید که با کاربرد مد نظر شما همخوانی داشته باشد. به عنوان یک مثال خیلی ساده، مشخصات شارژ گوشی شما باید با مشخصات باتری آن در انبطاق کامل باشد. در غیر این صورت، باتری گوشی شما آسیب میبیند.
منابع تغذیه میتوانند دارای یک تنظیم کننده ولتاژ خطی یا یک تنظیم کننده ولتاژ سوییچ کننده باشند. از هر دو به طور گستردهای استفاده میشود ولی کاربردهای آنها با هم دیگر متفاوت است.
ولتاژ و آمپراژ
مشخصات اصلی هر منبع تغذیه عبارتند از ولتاژ و آمپراژ آن. منبع تغذیه میتواند ولتاژ ثابت یا متغیر فرآهم آورد و باید در هنگام خرید منبع تغذیه حتما به این نکته توجه داشته باشید. دقت داشته باشید که منبع تغذیه بتواند جریانی اندکی بیشتر از جریان مورد نیاز برای کاربرد مورد نظر شما را تأمین کند.
جریان هجومی چه زمانی ایجاد می شود
در هنگام محاسبه جریان مورد نیاز دستگاه الکترونیکی، باید جریان هجومی را در نظر بگیرید. جریان هجومی زمانی ایجاد میشود که دستگاه روشن شده و میزان زیادی از جریان ناگهان به سمت خازنها و دیگر قطعات الکترونیکی کشیده میشود. جریان هجومی میتواند چندین برابر جریان عملکردی معمولی باشد. مدلهای S8VK-S و S8VK-C منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون میتوانند برق ۱۰۰ تا ۲۴۰ ولت AC یا برق ۹۰ تا ۳۵۰ ولت DC را به برق ۲۴ ولت DC تبدیل کنند. مدل S8VK-T برق ۳۸۰ تا ۴۸۰ ولت AC یا برق ۶۰۰ ولت DC را به برق ۲۴ ولت DC تبدیل میکند.
تنظیم خطی
مشخص شده است که وقتی ولتاژ ورودی تغییر میکند، ممکن است تغییر کمی در ولتاژ خروجی منبع تغذیه ایجاد شود. تنظیم خطی این تغییر را صفر میکند. در صورتی که وسیله الکترونیکی به تغییر ولتاژ خیلی حساس باشد، محدوده ولتاژ باید تنظیم خطی نباید خارج از محدوده ولتاژ مورد نظر باشد. به علاوه، باید تغییرات ولتاژ به دلیل تنظیم بار و پایداری زمانی و حرارتی را نیز در نظر گرفت.
خروجی تنظیم خطی
معمولا ویژگی تنظیم خطی بر حسب میلی ولت برای یک محدوده ولتاژ بیان میشود. گاهی اوقات نیز این پارامتر را به صورت درصد ولتاژ خروجی بیان میکنند. و معمولا باید چندین میلی ولت (مثلا ۵ میلی ولت) یا حدود ۰۱/۰ درصد ولتاژ خروجی حداکثری باشد. هیچ کدام از انواع منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون از تنظیم خطی استفاده نمیکنند. و همگی از نوع سوییچ کننده هستند.
تنظیم بار
دیگر ویژگی مهم منبع تغذیه، تنظیم بار نام دارد. مشخص شده است که وقتی باری به خروجی یک منبع تغذیه اضافه میشود، ممکن است سبب افت جزئی ولتاژ در ترمینالها شود. از آن جایی که ولتاژ خروجی معمولا باید تا حد ممکن ثابت باشد، این مسئله چندان مطلوب نیست.
نوسان بار منبع تغذیه معمولا بر حسب میلی ولت یا به صورت درصدی از ولتاژ خروجی حداکثری بیان میشود و معمولا چند میلی ولت یا ۰۱/۰ درصد تغییر پلهای ولتاژ از ۱ تا ۱۰۰ درصد بار است. از این پارامتر معمولا به «عنوان ولتاژ خطی ثابت در دمای ثابت» نام برده میشود.
افت واتاژ جریان
ممکن است ولتاژ جریان در هنگام عبور از مداربندیهای مختلف منبع تغذیه دچار افت شود. با استفاده از سیمهای ضحیمتر که مقاومت پایین تری دارند میتوان این افت ولتاژ را کاهش داد. با این حال، بعضی از منابع تغذیه ترمینالهای اضافی سنجش از راه دور دارند.
سنجش از راه دور
منبع تغذیه با استفاده از سنجش از راه دور، به صورت عادی به بار وصل میشود ولی سیم هایی اضافی برای برای تشخیص ولتاژ واقعی در بار استفاده میشوند. این سیمها حامل هیچ جریانی تیستند و جدا از نازک بودن، دچار افت ولتاژ نمیشوند. این سیستمها ولتاژ در بار را میسنجند و این اطلاعات را به منبع تغذیه منتقل میکنند تا تنظیم کننده ولتاژ، ولتاژ را بر براساس ولتاژ در بار تنظیم کند.
#منبع تغدیه امرون
منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون سری S8VK-T برای برق سه-فاز طراحی شده است و اندازه بسیار فشردهای دارد. این منبع تغذیه برق ۳ فاز (۳۴۰ تا ۵۷۶ ولت AC)، برق ۲ فاز (۳۴۰ تا ۵۷۶ ولت AC) و برق DC (۴۵۰ تا ۸۱۰ ولت DC) را میپذیرد.
موجک و نویز
پارامترهای نویز و موجک (ripple) از دیگر مشخصات مهمی هستند که باید در هنگام خرید منبع تغذیه به آنها دقت کنید. این امکان وجود دارد که نویز و دیگر نوسانات برق ورودی از منبع تغذیه عبور کنند. معمولا نویز و موجک در مشخصات منابع تغذیه به صورت یک پارامتر واحد بیان میشوند.
فرکانس موجک
در منابع تغذیه خطی، معمولا فرکانس موجک دو برابر فرکانس برق ورودی به منبع تغذیه است. در منابع تغذیه سوییچ کننده، موجکها و نوسانات شدید ناگهانی (spikes) به دلیل سوییچ کردن منبع تغذیه ایجاد میشوند.
مؤلفههای موجک
مؤلفههای موجک معمولا به صورت ارقام RMS گزارش میشوند اما در منابع تغذیه سوییچ کننده، گزارش یک مقدار پیک به پیک مفیدتر است زیرا دامنه نوسانات شدید ناگهانی را نشان میدهد. نویز و موجک بسیاری از منابع تغذیه خوب، باید کمتر از ۱۰ میلی ولت RMS و در منابع تغذیه سوییچ کننده کمتر از ۵۰ میلی ولت باشد. البته مقادیر کمی بالاتر برای منابع تغذیهای که آمپراژ بالایی دارند، قابل قبول است.
میزان فرکانس و ولت موجک
میزان موجک در منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون سری S8KV-C در فرکانس ۲۰ مگاهرتز و برای برق ورودی ۲۳۰ ولت AC، ۱۳۰ میلی ولت، برای سری S8KV-C در فرکانس ۲۰ مگاهرتز و برق ورودی ۱۰۰ تا ۲۴۰ ولت AC، ۱۱۰ میلی ولت و برای سری S8KV-T در فرکانس ۲۰ مگاهرتر و برق ورودی ۴۰۰ ولت AC سه فاز، ۱۶۰ میلی ولت است. دلیل بالا بودن میزان موجک، سوییچ کننده بودن این منابع تغذیه است.
پایداری دمایی
دما یکی از مهمترین دلایل تغییر شرایط مداراهای الکترونیکی میباشد و در مورد منابع تغذیه، هم خطی و هم سوییچ کننده، میتواند تغییراتی در ولتاژ خروجی ایجاد کند. مرجعهای ولتاژ (دیودهای زنر و …) میتوانند یکی از دلایل اصلی تغییر ولتاژ باشند اما دیگر قطعات الکترونیکی مثل مقاومتها، نیز چنین قابلیتی دارند.
کاهش دما ولتاژ خروجی
معمولا میتوان در بخشهای مختلف منبع تغذیه، اشکال متنوعی از جبران دمایی را به مدار اضافه کرد. و این کار قطعا باعث کاهش قابل توجه اثر دما روی ولتاژ خروجی از دستگاه میشود ولی هرگز آن را صفر نمیکند.
تاثیر تغییرات کوچک بر مدار
حتی تغییرات کوچک میتوانند بعضی از مدارها را تحت تأثیر قرار دهند. بنابراین، بررسی ارقام پایداری دمایی، ضرورت دارد. این ارقام در صفحه دادههای منابع تغذیه یافت میشوند. این پارامتر بر حسب درصد یا تغییر ولتاژ خالص بر درجه سلسیوس بیان میشود. معمولا این عدد باید در محدوده ۰۲/۰ درصد بر درجه سانتی گراد یا ۲ میلی ولت بر درجه سانتی گراد باشد.
پایداری دما در منبع تغذیه
میزان پایداری دمایی در تمامی سریهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون، ۰۵/۰ درصد بر درجه سانتی گراد است. که بسیار عالی است. محدوده دمایی عملکردی برای منبع تغذیه ۲۴ ولتی ۵ آمپر برند امرون سری S8VK-S بین ۴۰- تا ۷۰+ درجه سانتی گراد، برای سری S8VK-C بین ۲۵- تا ۶۰+ درجه سانتی گراد و برای سری S8VK-S نیز بین ۴۰- تا ۷۰+ درجه سانتی گراد است.
ماندگاری زمانی
عملکرد همه قطعات الکترونیکی به مرور زمان ضعیف میشود. بنابراین، تعجب آور نیست که عملکدر منابع تغذیه، چه خطی و چه سوییچ کننده، به مرور زمان، ضعیفتر شود. با وجود اینکه این تغییرات معمولا کوچک هستند، ممکن است در بعضی از کاربردها اهمیت بالایی داشته باشند. در نتیجه، ارقام ماندگاری زمانی ولتاژ خروجی در مشخصات کلی منبع تغذیه بیان میشوند.
ماندگاری زمانی در ولتاژ خروجی
برای اندازه گیری ماندگاری زمانی، ولتاژ خروجی منبع تغذیه در یک دوره زمانی خاص تحت بار و ولتاژ ورودی ثابت و رانش ولتاژ اندازه گیری میشود. معمولا تغییرات ولتاژ خروجی باید چند میلی ولت (۵ تا ۱۰ میلی ولت) در یک دوره زمانی ۱۰ ساعته باشد.
توجه به بعضی پارامترها در خرید منبع تغذیه
در هنگام خرید منبع تغذیه به پارامترهای دیگری مثل طول عمر و MTBF و طول عمر نیز توجه داشته باشید. این پارامترها هرچه بیشتر باشند، بهتر است. میزان MTBF برای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون سریهای S8VK-S و S8VK-T حداقل ۱۳۵ هزار ساعت و برای سری S8VK-C حداقل ۱۹۰ هزار ساعت و طول عمر تمامی انواع منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون ، حداقل ۱۰ سال است.
محدود کردن جریان منبع تغذیه و ولتاژ بیش از حد
در هنگام خرید حتما باید مطمئن شوید که منبع تغذیه، چه خطی باشد و چه تنظیم کننده، انواع مختلفی از محافظهای مختلف را دارد. تا در صورت هر نقصی در منبع تغذیه، به دستگاههای الکترونیکی شما آسیب وارد نشود. دو نوع سیستم حفاظتی در منابع تغذیه خطی و سوییچ کننده وجود دارد:
محافظ اتصال کوتاه:
این محافظ زمانی به کار میآید که دستگاه الکترونیکی دچار اتصال کوتاه شود یا اینکه جریانی فراتر از جریان مجاز دریافت کند. وجود محافظ اتصال کوتاه در منبع تغذیه، امکان تغذیه وسیله الکترونیک با جریانی بیش از جریان مجاز آن وجود ندارد.
نحوه محدود کردن جریان
بسیاری از منابع تغذیه آزمایشگاهی و رومیزی، محدوده قابل تنظیمی دارند. محدود کردن جریان به دو شکل انجام میشود. شکل اول، «محدود کردن پیوسته جریان» نامیده میشود. و در صورت ورود بار اضافی به مدار، جریان را به حداکثر مقدار مجاز محدود کرده و آن را در همان سطح حفظ میکند. شکل دوم، «محدود کردن نوع فولد-بک جریان» نام دارد. و در صورت ورود بار اضافه به مدار، جریان را از میزان حداکثر مجاز به طور پیشروندهای کاهش میدهد. به عبارت دیگر، جریان به میزان پایهاش باز میگردد.
محدود کردن جریان به روشهای ثابت و بازگشتی
محافظ جریان بیش از حد:
این امکان وجود دارد که عناصر سری، به ویژه در منابع تغذیه نوع تنظیم کننده خطی ولتاژ، نتوانند ولتاژ ورودی را تغییر دهند. و همان ولتاژ مستقیما از منبع تغذیه خارج شود. و به وسایل الکترونیکی متصل به آن آسیب وارد کند. محافظ ولتاژ بیش از حد، در صورتی که با ولتاژ بیش از حدی مواجه شود، جریان را قطع میکند.
مطالعه ویژگی ها منبع تغذیه قبل از خرید
همیشه پیش از خرید منبع تغذیه، ویژگیهای آن را مطالعه کرده و از وجود محافظ مدار کوتاه و محافظ جریان بیش از حد در آن مطمئن شوید. تمامی سریهای منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون دارای محافظ اتصال کوتاه و محافظ ولتاژ بیش از حد میباشند.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرون
۱-جلوگیری از حرارت بالا:
به منظور پیشگیری از حرارت بالا در منابع تغذیهای که از آمپر بالا برخوردار هستند، ترمینال مثبت و منفی جای خود را به بدنه توری شکل و فن در خروجی داده است.
۲-طراحی بدنه:
از دیگر عواملی که بر قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن تاثیر میگذارد، میتوان به طراحی بدنه آن اشاره کرد که باعث شده مقاومت بالایی در محیطهایی که از آلودگی برخوردار هستند، از خود نشان دهد.
هنگامی که افراد این نوع از محصولات ریلی شرکت امرن را مورد استفاده قرار میدهند، قادر به انجام سیم کشی بدون هیچ گونه مشکلی هستند. از دیگر ویژگیهای این نوع از منابع تغذیه میتوان به حفاظت در دمای بالا و در مقابل اتصال کوتاه اشاره کرد که همین موارد از دیگر عواملی میباشند که بر قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن تاثیر گذاشتهاند.
۳- LED:
به کار رفته در این نوع از محصولات شرکت امرن سبب شده بتوان به تشخیص روشن و یا خاموش بودن دستگاه پرداخت و همین عامل از مهمترین مزیتهای این نوع از منابع تغذیه محسوب میشود و بر قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر تاثیر گذاشته است.
۴- سیستم نصب DinRail
یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر امرن سری S8VK-C12024 سیستم نصب DinRail است.
برخورداری از این قابلیت سبب شده که این نوع از محصولات امرن توانایی مقاومت در برابر لرزش را داشته باشند.
حالا برای پاسخ به این سوال که قیمت منبع تغذیه ۲۴ ولت ۵ آمپر چنده با این شماره ها تماس بگیرید و قیمت ما رو با جاهای دیگه مقایسه کنید و با خیال راحت خرید کنید.
شماره های تماس:
۰۲۱-۶۶۳۳۲۵۸۹۴
۰۹۱۵۴۵۶۵۲۳۱۷
آدرس:
تهران – لاله زار جنوبی – پاساژ صنعت – طبقه همکف – پلاک ۱۱
بازرگانی بهفر نمایندگی امرون، آتونیکس، یاسکاوا
ما را در اینستاگرام دنبال کنید