سوکت چیست؟ یک پردازش، پیامهای ارسال شده و دریافت شدهی خود را به وسیلهی یک نرم افزار واسط شبکه به نام سوکت (Socket) از درون شبکه عبور میدهد. در سیستم عامل برنامهها، نمیتوان شاهد صحبت کردن آنها با یک دیگر بود بلکه ارتباط بر عهدهی پردازشها (Processes) میباشد.
#سنسور آتونیکس #نمایندگی آتونیکس
اگر بخواهیم به صورت دقیقتر توضیح دهیم باید گفت: پردازشها به برنامههایی گفته میشود که در داخل و بین یک سیستم انتهایی در حال اجرا هستند. پردازشها این قابلیت را دارند که با یک دیگر و حتی پردازشهایی که مابین خودشان قرار گرفته است، ارتباط برقرار نمایند. ارتباطی که در میان پردازشها انجام میشود، بر اساس مبادلهی پیام شکل میگیرد.
هنگام فرایند ارتباطی بین یک جفت پردازش، پردازشی که در ارتباط برقرار شده پیش قدم باشد Client نانیده میشود.
همچنین به پردازشی که برای برقراری اتصال، در حال انتظار میباشد را Server میگویند. به منظور فهم بهتر این نکته، بهتر است پردازشها را یک خانه فرض کنید که درب ورودی و خروجی آن سوکت میباشد.
زمانی که پردازشی قصد ارسال پیامی به پردازش دیگر را دارد پیامهای خود را به وسیلهی درب ورودی و خروجی که همان سوکت است خارج مینماید و زمانی که پیام به سیستم انتهایی مقصد میرسد، پیام از درون سوکت پردازش تحویل گرفته میشود.
انواع سوکت ها:
1-نوع اول سوکت Stream میباشد که بر اساس پروتکل TCP فعالیت میکند.
این نوع سوکت به Connection Oriented نیز شناخته میشود به این معنی که قبل از انجام مبادله دادهها باید اتصال مطمئن فراهم شود تا ارسال و دریافت دادهها بر اساس نظم و ترتیب صورت پذیرد.
این نوع سوکت به منظور ارتباط برقرار کردن پروتکلهایی مانند: FTP، SMTP و HTTO کاربرد دارد.
2-سوکتهای Datagram نوع دوم سوکتها میباشند که بر اساس پروتکل UDP فعالیت مینمایند و به نام Connection Less شناخته میشوند.
به این معنی که قبل از انجام مبادله، هیچ گونه ارتباطی صورت نمیگیرد و تنها ملاک در این ارتباط، سرعت است و در رسیدن دادهها نه تنها نظم وجود ندارد بلکه فاقد صحت نیز میباشد. به منظور انتقال صدا و تصویر، این نوع ببشتر کاربرد دارد.