سنسور دنده عقب خودرو چیست؟

سنسور آتونیکس

به سنسور دنده عقب (Parking Sensore)، سنسور پارک نیز گفته می‌شود. این سنسور، یک نوع حسگر برای خودروها می‌باشد که به راننده این امکان را می‌دهد موانع قرار گرفته در پشت خودرو، زمانی که در حال پارک ماشین است و یا هنگامی که در حال حرکت به جلو است را تشخیص دهد.


اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر و در عین حال مختصر به وظیفه‌ی این سنسور اشاره کنیم باید گفت: این سنسور میزان فاصله‌ای که خودرو از مانع دارد را کنترل میکند.


هر سیستم سنسور پارک متشکل از یک یونیت مرکزی به منظور تجزیه و تحلیل سیگنال‌های ورودی و خروجی می‌باشد. همچنین تعدادی چشمی و یا سنسور خارجی در آن قرار گرفته است. به علاوه سیم رابط، بارز و یک LCD دارد که علائم هشدار دهنده بر روی آن قرار گرفته است.

خودروهایی که از قیمت بالایی برخوردار هستند، بر روی سپر عقب خود 4 سنسور دارند و خودروهایی که ارزان قیمت‌تر هستند، به جای 4 عدد سنسور، شامل 2 عدد سنسور بر روی سپر عقب می‌باشند. در برخی موارد خودروهایی که بسیار لوکس می‌باشند دارای 6 عدد سنسور هستند که می‌توانند به طور کامل تمام جهت‌های پشت خودرو را تشخیص دهند.

طریقه‌ی عملکرد سنسور دنده عقب به راننده:


هنگامی که عقب خودرو به مانع نزدیک‌تر می‌شود، لامپ LED که بر روی نمایشگر قرار گرفته است، صدا و چشمک بیشتری انعکاس می‌دهد.


نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که برخی از خودروها در قسمت سپر جلو خود نیز سنسور دارند که به آ‌ها این امکان را می‌دهد بتوانند موانعی که در روبروی خودرو قرار دارند را تشخیص دهند.

سنسورهای فاصله سنج که در قسمت سپر جلو خودرو قرار گرفته‌اند به دو شرط امکان تشخیص مانع را دارند. اول اینکه سرعت ماشین زیر 15 کیلومتر باشد و دوم اینکه دنده باید در حالت حرکت رو به جلو قرار گرفته باشد.


برخی خودروها در قسمت داخل کابین، دکمه‌ای جداگانه قرار گرفته است که می‌تواند سنسور جلو را فعال و یا غیر فعال نماید.

تاریخچه سنسور دنده عقب:


در ابتدا به منظور تشخیص موانع برای نابینایان، سنسور شناسایس ساخته شد. در اواخر سال 1970 میلادی، سیستم سنسور دنده عقب توسط فردی به نام Tony Heyes اختراع شد.

Tony Heyes در حال انجام مطالعاتی در رابطه حرکت افرادی که مشکل بینایی داشتند بود که ایده‌ی ساخت سنسور دنده عقب در ذهنش به وجود آمد.


در ابتدا به سنسور پارک، ReverseAid گفته میشد که یکی از محصولات شرکت Sonic Pathfinder محسوب میشد. این شرکت مشغول به تولید دستگاه‌هایی که مربوط به افراد نابینا می‌شدند، بود. دکتر Tony Heyes حدود چهل و سه سال مشغول مطالعات به منظور ساخت سنسور دنده عقب بود. پس از مدتی به شرکتی به نام Jaguar که در انگلستان قرار گرفته بود پیشنهاد داد سنسور دنده عقب بر روی خودرو‌ها نصب شود که با پاسخ منفی رو به رو شد. دکتر Tony Heyes با سازندگان محلی، جلساتی برگزار نمود و تصمیم بر این شد که سنسور دنده عقب بر روی خودروهایی که بزرگ هستند مانند: تراکتور و یا کامیون نصب شود.
در آن زمان، افراد بسیار محدودی حاضر شدند بر روی ماشین‌های شخصی خود سنسور دنده عقب را نصب نمایند زیرا برای نصب سنسور باید با دریل، سپر خودرو سوراخ میشد.

مقالات مرتبط

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *