سنسور صاعقه گیر چیست

فروش آتونیکس

سنسور صاعقه گیر وسیله ای است که در بالاترین نقطه ساختمان نصب می‌شود و اولین نقطه اصابت صاعقه است .صاعقه از کوتاهترین فاصله که بین ابر و زمین وجود دارد تخلیه می گردد . نحوه ی نصب این وسیله با توجه به ساختمان مورد نظر می‌تواند به صورت توپولوژی ساده یا پیچیده باشد.

تاریخچه صاعقه گیر

وجود برقگیرها در مناطق باستانی فلسطین، مصر ،هند دلیل و توانایی انسان های باستانی در انتقال نیروی الکتریکی صاعقه برای روشن کردن محراب معابد است و از رازهای دنیای باستان به شمار می‌آید در هر صورت وجود برقگیرها در معابد باستانی و کلیساهای قرون وسطا و حتی شواهدی از مردان و زنان با سیستم اتصال به زمین خاص خود برروی کلاه و چتر بیانگر فهم انسان های قرون گذشته از انرژی الکتریکی صاعقه و روشهای مهار و انتقال آنها است.

هدف اصلی از نصب صاعقه گیر

هدف اصلی از نصب سنسور صاعقه گیر حفاظت از سیستم ها و افراد در برابر انرژی صاعقه و ایجاد مسیر امن انتقال جریان عظیم صاعقه به زمین است. در یک سیستم صاعقه گیر راد های هوایی صاعقه وظیفه جذب صاعقه و هادی های نزولی وظیفه انتقال جریان را به سیستم ارتینگ به عهده دارد.

انواع صاعقه گیر

صاعقه گیر دارای دو نوع فعال و غیرفعال است .
صاعقه گیر غیرفعال: همان میله برقگیر یا میله مس با نوک تیز با زاویه۳۵ درجه است که معمولاً بر روی دکل ها نصب می گردد و فقط توانایی محافظت از دکل و تجهیزات روی آن را دارد و شعاع پوششی آن بسیار کم و در حد چند متر است .
صاعقه گیر فعال: این نوع از برقگیرها قیمت نسبتاً بالایی نسبت به برقگیرهای غیر فعال دارند و در شرایط خاصی رعد و برق را به سمت خود می‌کشد و اگر قسمت‌ هادی میانی قدرتمندی که قبلا تست نشده باشد را نداشته باشیم انتخاب این نوع برقگیر خطر زاست.

اجزای سیستم صاعقه گیر

یک سنسورصاعقه گیر استانداردNFC17-102،IEC62-305 به شرح زیر است:
۱- صاعقه گیر
۲- بسط اتصال پایه و دکل
۳- پایه مخصوص صاعقه گیر
۴-هادی های نزولی
۵-بلوکهای فاصله دهنده
۶-بست و اتصالات هادی نزولی
۷-شمارنده( کنتور)
۸-اتصال بست
۹- پوشش حفاظتی
۱۰-حوضچه ارت
۱۱-سیستم ارت
۱۲-اتصالات مکانیکی

اهمیت صاعقه گیردرجلوگیری ازآسیب به ساختمان


میله های فلزی که در بالای ساختمان یا در پست فشار قوی نصب می‌شوند تا با برخورد صاعقه به این میله ها، از برخورد مستقیم صاعقه به تجهیز جلوگیری شود. این وسیله در مهندسی برق نیزه نام دارد. برای حفاظت از شبکه در مقابل ولتاژها و تخلیه آنها به زمین از سنسور صاعقه گیر استفاده می‌شود. معمولاً اضافه ولتاژ در شبکه بر اثر عوامل خارجی مثل برخورد صاعقه و یا ناشی از اختلالات داخلی سیستم نظیر اتصال کوتاه، قطع ناگهانی بار، کلید زنی و یا عدم تنظیم ریگالوتوری ولتاژ و غیره است.

مشخصات یک صاعقه گیر خوب

۱ -در ولتاژ نامی شبکه ،به منظور کاهش تلفات دارای امپدانس بی نهایت باشد.
۲- توانایی دفع یا ذخیره انرژی موج اضافه ولتاژ را بدون اینکه خود صدمه ببیند داشته باشد.
۳-اضافه ولتاژ به منظور محدود سازی سطح ولتاژ دارای امپدانس کم باشد .
۴ -پس از حذف عبور اضافه ولتاژ بتواند به شرایط مدار( حالت کار عادی) برگردد.

نمایندگی آتونیکس– بازرگانی بهفر

با افتخار شرکت بازرگانی بهفربه عنوان نمایندگی آتونیکس ، امرون و یاسکاوا در ایران آماده ی ارائه بهترین محصولات وباکیفیت ترین سنسورهای آتونیکس ، ترموستات آتونیکس، چشم الکترونیک آتونیکس، تایمر اتونیکس، شمارنده آتونیکس، پنل متر آتونیکس و… در سراسر کشور می باشد.

مقالات مرتبط

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *