ترمیستورها در دسته های سنسور فعال است و مانند RTD عمل میکند. یعنی نیازمند یک تحریک بیرونی است تا راه اندازی شوند. در این سنسوریک مقاومت متغیر با دما وجود دارد .تنها تفاوت سنسور RTD با ترمیستورها در ماده سازنده این مقاومت است و گاهی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی با هم دارند. در ترمیستورها مقاومت از نوع نیمه هادی اکسید فلز ساخته میشود ولی در RTD مقاومت از جنس فلز است. که ترمیستور یک قطعه جامد حساس به دما است که به مقاومت شباهت زیادی دارد. از آنجا که ترمیستور یک قطعه مقاومتی است و بر اساس قانون اهم، اگر جریان از آن بگذرد باعث افت ولتاژ می شود. در حقیقت یک سنسور ترمیستور یک سنسور پسیو است. پس هرگونه تغییر در مقاومت آن در اثر تغییرات دما منجر به تغییر ولتاژ می شود.
اشکال مختلف ترمیستور
ترمیستورها به شکل های مختلفی ساخته می شود. یک ترمیستور از ترکیب دو یا سه اکسید فلز که در بستری از ماده ای سرامیکی ته نشست شده ساخته می شود. سیم های رابط آن به یک ویفر نیمه هادی لحیم شده است. کل این اجزا به وسیله شیشه یا اپوکسی پوشش داده می شود.
ترمیستور NTC
در ترمیستورهایی با ضریب حرارتی منفی مقاومت یا NTC با افزایش دمای عملکرد مقدار مقاومت کاهش مییابد. رابطه مقاومت الکتریکی در برابر دما (R/T)ترمیستورهای دما NTC منفی است. با افزایش دمای محیط مقاومت ترمیستورهای NTC کاهش مییابد. مقاومت و دمای ترمیستور را با استفاده از جریان عبور ثابت و اختلاف ولتاژ دو سر آن اندازه گیری می شود.
تاثیر جنس ماده سازنده در پارامترهای فیزیکی ترمیستور
۱-رنج دمای قابل اندازه گیری
۲- دقت اندازه گیری
۳- حساسیت
۴- مقاومت
جنس ماده سازنده مقاومت اصلی یک ترمیستور است.
نمایندگی آتونیکس– بازرگانی بهفر
با افتخار شرکت بازرگانی بهفربه عنوان نمایندگی آتونیکس، امرون و یاسکاوا در ایران آماده ارائه بهترین محصولات و با کیفیت ترین محصولات از جمله سنسورهای آتونیکس ، ترموستات آتونیکس، چشم الکترونیک آتونیکس، تایمر اتونیکس، شمارنده آتونیکس، پنل متر آتونیکس و… در سراسر کشور می باشد.