سنسور آتونیکس

انواع سنسور آتونیکس

در این مقاله به پرسش‌های مطرح شده زیر پاسخ خواهیم داد:
ــ سنسور چیست؟
ــ سنسورها به چند نوع تقسیم می‌شوند؟
ــ هر یک از انواع سنسور، دارای چه ویژگی‌هایی می‌باشند؟
همچنین در ادامه شما را با انواع سنسور آتونیکس آشنا خواهیم کرد.

 

سنسور چیست؟

به حس‌گری که وظیفه تبدیل کمیت‌های فیزیکی به کمیت‌های الکتریکی پیوسته یا غیر پیوسته را دارد، سنسور گفته می‌شود.

کاربردهایی که سنسورها دارند و توانایی آن‌ها در اتصال به دستگاه‌های گوناگون از جمله PLC سبب شده که اهمیت سنسورها در دستگاه کنترل اتوماتیک دو چندان شود.

ارسال اطلاعات

سنسور ها می‌توانند در ارسال اطلاعات مختلف از شرایط اجزای متحرک سیستم به واحد کنترل موثر باشند و تغییر وضعیت عملکرد دستگاه را به دنبال داشته باشند.

به منظور شمارش تولید، کنترل سطح مخازن، تشخیص دادن پارگی ورق، کنترل تردد، اندازه گیری سرعت، اندازه گیری فاصله قطعه و … میتوان از انواع مختلف سنسور استفاده کرد.

انواع سنسور

سنسورها را میتوان به انواع گوناگونی تقسیم بندی نمود.

در ادامه به برخی از پرکاربردترین انواع سنسور آتونیکس اشاره خواهیم کرد.

1) سنسور تماسی
2) سنسور القایی
3) سنسور خازنی
4) سنسور حرارتی
5) سنسور ولتاژی
6) سنسور جریان
7) سنسور نوری ـ لیزری
8) سنسور شیمیایی
9) سنسور مغناطیسی
10) سنسور مقاومتی دما
11) سنسور بیوالکتریک
12) سنسور دنده عقب خودرو
13) سنسور دما
14) سنسور فتوالکتریک
15) سنسور لودسل
16) سنسور صاعقه گیر
17) سنسور ترموکوپل

 

 

سنسورهای تماسی

به سنسورهایی که برای حس کردن تغییرات فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی نیاز به تماس با جسم، سیال و یا محیط دارند، سنسورهای تماسی گفته می‌شود.

هر چند این نوع از سنسورها مانند سنسورهای غیر تماسی از دوام بالایی برخوردار نیستند؛ اما به دلیل قیمت مناسب و تکنولوژی ساده‌ای که دارند به وفور در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سنسورهای القایی

سنسور القایی یکی از انواع سنسور آتونیکس محسوب می‌شود. اساس کار سنسورهای القایی، مدارهای مغناطیسی می‌باشد به همین دلیل با نام سنسورهای الکترومغناطیسی نیز شناخته می‌شوند.
این نوع از سنسورها، زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که قصد کنترل وسیله فلزی را داشته باشیم.

سرعت سوئیچینگ زیاد، دوام بالا، عدم نیاز به نیرو و فشار نمونه‌ای مزیت‌های سنسورهای القایی می‌باشند.
در جهت اندازه‌گیری فاصله از قطعه، جداسازی قطعات با ابعاد گوناگون و اندازه گیری ضخامت قطعات فلزی میتوان از سنسورهای القایی آتونیکس بهره برد.

 

انواع سنسور آتونیکس:

سنسور القایی آتونیکس:

انواع سنسور آتونیکس


ــ سنسور القایی PRD12-8DP آتونیکس:

این نوع یکی از انواع سنسور آتونیکس که از فاصله تشخیص 8 میلی متر برخوردار می‌باشد. فاصله سنسینگ طولانی، طول عمر زیاد و ال ای دی نمایش وضعیت از ویژگی‌های سنسور PR12-8DP می‌باشند.

از دیگر ویژگی‌های این نوع از سنسور القایی میتوان به حفاظت آن در برابر تعویض قطب مثبت و منفی تغییر ولتاژ ناگهانی و جریان بیش از حد اشاره کرد. همچنین این نوع از سنسور دارای درجه حفاظت IP67 می‌باشد.

ــ سنسور القایی CR30-15AC آتونیکس:

یکی از انواع سنسور آتونیکس ، سنسور القایی CR30-15AC می‌باشد. از ویژگی‌های این نوع از سنسور القایی میتوان به سیلندری شکل بودن آن و تغذیه سنسور نوع AC دو سیم اشاره کرد. قطر این سنسور 30 میلی متر است. خروجی در این سنسور القایی CR30-15AC به صورت NC می‌باشد.
فاصله‌ای که این نوع از سنسور قادر به تشخیص آن است، 15 میلی متر می‌باشد. نحوه اتصال کابلی، فرکانس سوئیچینگ 20 هرتز و سایز بدنه استاندارد از دیگر ویژگی‌های آن می‌باشند.

ــ سنسور القایی PSN17-5DP آتونیکس:

یکی دیگر از انواع سنسور آتونیکس سنسور القایی PSN17-5DP یکی از محصولات پرفروش شرکت آتونیکس می‌باشد. این نوع از سنسور القایی، سیلندری شکل و دارای تغذیه سنسوری از نوع DC سه سیم می‌باشد. قطر این سنسور 17 میلی متر و خروجی سنسور به صورت PNP است.
سنسور القایی PSN17-5DP از فاصله تشخیص 5 میلی متر برخوردار می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های این سنسور میتوان به نحوه اتصال کابلی، فرکانس سوئیچینگ 700 هرتز و سایز بدنه استاندارد اشاره کرد.

ــ سنسور القایی PR18-5AO آتونیکس:

این نوع از سنسور القایی، سیلندری شکل و دارای تغذیه سنسوری از نوع AC دو سیم است. قطر سنسور القایی PR18-5AO به 18 میلی متر می‌رسد.
خروجی سنسور NPN، نحوه اتصال کابلی و سایز بدنه استاندارد از دیگر ویژگی‌های این سنسور می‌باشند. این نوع از سنسور القایی، قادر به تشخیص فاصله 5 میلی متر می‌باشد و از فرکانس سوئیچینگ 20 هرتز برخوردار می‌باشد.

ــ سنسور القایی CR30-15AD آتونیکس:

این نوع از سنسور، سیلندری شکل و دارای تغذیه سنسوری از نوع AC می‌باشد. قطر این نوع از سنسور 30 میلی متر و خروجی سنسور به صورت N.O می‌باشد.
سنسور القایی CR30-15AD قادر به تشخیص فاصله 15 میلی متر می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های این سنسور میتوان به نحوه اتصال کابلی، فرکانس سوئیچینگ 20 هرتز و سایز بدنه استاندارد اشاره کرد.

ــ سنسور القایی PR12-4AO آتونیکس:

سنسور القایی PR12-4AO سیلندری شکل و دارای تغذیه سنسوری از نوع AC دو سیم می‌باشد. این نوع از سنسور القایی از قطر 12 میلی متر برخوردار می‌باشد و خروجی سنسور به صورت NPN N.O می‌باشد.
فاصله‌ای که این سنسور قادر به تشخیص آن می‌باشد، 4 میلی متر است. از دیگر ویژگی‌های این نوع از محصولات آتونیکس میتوان به نحوه اتصال کابلی، فرکانس سوئیچینگ 20 هرتز و سایز بدنه استاندارد اشاره کرد.

ــ سنسور القایی PR12-2DP آتونیکس:

سنسور القایی PR12-2DP سیلندری شکل و دارای تغذیه سنسوری از نوع DC سه سیم می‌باشد. قطر این سنسور 12 میلی متر است. این نوع از انواع سنسور آتونیکس از قابلیت فاصله تشخیص 2 میلی متر برخوردار است و دارای خروجی سنسور به صورت PNP N.O می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های این سنسور میتوان به نحوه اتصال کابلی، فرکانس سوئیچینگ 1500 هرتز و سایز بدنه استاندارد اشاره کرد.

ــ سنسور القایی PR30-10DN آتونیکس:

سنسور القایی PR30-10DN از فاصله تشخیص 10 میلی متر و درجه حفاظت IP67 برخوردار می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های این نوع از سنسور میتوان به حفاظت آن در مقابل تعویض قطب مثبت و منفی (نوع DC سه سیم) و حفاظت در مقابل جریان بیش از حد (نوع DC) اشاره کرد.
این نوع از سنسور القایی، طول عمر زیادی دارد و شامل LED نمایش وضعیت می‌شود. همچنین جایگزین مناسب برای میکرو سوئیچ و لیمیت سوئیچ از دیگر قابلیت‌های این نوع از سنسور القایی می‌باشد.

ــ سنسور القایی PR30-15DN آتونیکس:

این نوع از سنسور القایی، سیلندری شکل و از تغذیه نوع DC سه سیم برخوردار می‌باشد. سنسور PR30-15DN دارای قطر 30 میلی متر است. فاصله‌ای که این نوع از محصولات آتونیکس قادر به تشخیص آن هستند، 15 میلی متر می‌باشد. نحوه اتصال کابلی، فرکانس سوئیچینگ 200Hz و خروجی سنسور NPN N.O از دیگر ویژگی‌های این محصول آتونیکس می‌باشند.

ــ سنسور القایی CR30-15AO آتونیکس:

این نوع از سنسور آتونیکس، سیلندری شکل و از تغذیه سنسور نوع AC دو سیم برخوردار می‌باشد. سنسور CR30-15AO دارای قطر 30 میلی متر است. ویژگی‌هایی مانند: فاصله تشخیص 15 میلی متر، خروجی سنسور N.O، فرکانس سوئیچینگ 20 هرتز و نحوه اتصال کابلی در این نوع از محصولات آتونیکس دیده می‌شوند.

ــ سنسور القایی PR18-8DP آتونیکس:

این نوع از سنسورهای القایی آتونیکس، سیلندری شکل می‌باشند و دارای تغذیه سنسور DC سه سیم هستند. سنسور PR18-8DP دارای قطر 18 میلی‌متر می‌باشد و خروجی آن به صورت PNP N.O است. فاصله عملکرد 8.00-4.01، نحوه اتصال کابلی و فرکانس سوئیچینگ 350Hz از دیگر مشخصات این نوع سنسور محسوب می‌شوند.

سنسور خازنی آتونیکس:

سنسور خازنی یکی دیگر از انواع سنسور آتونیکس محسوب می‌شود. این نوع از سنسورهای غیر تماسی به غیرفلزات واکنش نشان می‌دهند و فاقد کنتاکت الکتریکی می‌باشند. در ادامه به برخی از کاربردهای سنسورهای خازنی اشاره خواهیم کرد:
ـ برای تشخیص دادن موادی مانند: مواد پلاستیکی، شیشه و… میتوان از سنسورهای خازنی کمک گرفت.
ـ حضور مایعات در لوله کشی و شیلنگ‌های پلاستیکی را به کمک سنسورهای خازنی میتوان تشخیص داد.

ــ سنسور خازنی CR18-8DN آتونیکس:

از ویژگی‌های این نوع از سنسور خازنی میتوان به DC سه سیم و فاصله عملکرد 8 میلی متر اشاره کرد. همچنین این سنسور دارای یک خروجی NPN-NO می‌باشد. قطر این سنسور 18 میلی متر است و میتوان این سنسور را در یک ثانیه 50 بار قطع و وصل نمود. از دیگر ویژگی‌های این نوع از سنسور آتونیکس میتوان به طول عمر بالا و قابل اطمینان بودن و کاربرد ساده آن در جهت کنترل سطح و موقعیت اشاره کرد.

ــ سنسور خازنی CR18-8AC آتونیکس:

این نوع از سنسور خازنی از فاصله تشخیص 8 میلی متر برخوردار می‌باشد. طول عمر زیاد سنسور همراه با قابلیت اطمینان بالا عملکرد و LED قرمز نمایشگر وضعیت از ویژگی‌های این سنسور می‌باشند. همچنین این سنسور از قابلیت تنظیم آسان فاصله تشخیص برخوردار می‌باشد و برای کنترل سطح و موقعیت مناسب است. سنسور خازنی CR18-8AC جایگزینی مناسب برای میکروسوئیچ و لیمیت سوئیچ می‌باشد.

ــ سنسور خازنی CR30-15DP آتونیکس:

این نوع از سنسور خازنی، سیلندری شکل و دارای فاصله تشخیص 15 میلی‌متر می‌باشد. قطر 30 میلی‌متری و نوع تغذیه DC سه سیم از دیگر ویژگی‌های سنسور خازنی CR30-15DP هستند. خروجی این نوع از سنسور به صورت PNP N.O می‌باشد. این نوع از محصولات آتونیکس از LED قرمز نمایشگر وضعیت برخوردار می‌باشند و قادر به تشخیص آهن، پلاستیک، آب، سنگ، فلز، چوب و … می‌باشند.

ــ سنسور خازنی CR30-15DN2 آتونیکس:

این نوع از سنسور خازنی، سیلندری شکل و از فاصله عملکرد 15 میلی متر برخوردار می‌باشد. از ویژگی‌های سنسور خازنی CR30-15DN2 میتوان به نوع تغذیه DC سه سیم و LED قرمز نمایشگر وضعیت اشاره کرد. این نوع از محصولات آتونیکس مناسب برای کنترل سطح و موقعیت می‌باشند و جایگزینی مناسب برای میکرو سوئیچ و لیمیت سوئیچ می‌باشند.

ــ سنسور خازنی CR30-15AO آتونیکس:

سنسور خازنی CR30-15AO، سیلندری شکل و دارای فاصله عملکرد 15 میلی متر می‌باشد. نوع تغذیه AC دو سیم و خروجی سنسور N.O از دیگر ویژگی‌های این نوع سنسور می‌باشند. این نوع از محصولات آتونیکس از طول عمر زیاد همراه با قابلیت اطمینان بالا عملکرد برخوردار می‌باشند. LED قرمز نمایشگر وضعیت و تشخیص فلز، پلاستیک، سنگ، آهن، چوب و … از قابلیت‌‌های این نوع از سنسور خازنی می‌باشند.

سنسورهای حرارتی

یکی دیگر از انواع سنسور آتونیکس، سنسور حرارتی می‌باشد. به منظور اندازه‌گیری و کنترل نمودن درجه حرارت میتوان از سنسورهای حرارتی استفاده کرد. سنسورهای حرارتی با استفاده از مبدل، مقدار دما را به یک مقدار الکتریکی تبدیل می‌کنند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین کاربردهای سنسورهای حرارتی اشاره خواهیم کرد:
ـ در سیستم‌های اتوماسیون خانگی مانند: یخچال، فریزر و مایکروویو میتوان از سنسور حرارتی استفاده کرد.
ـ در نیروگاه‌های حرارتی به منظور اندازه‌گیری دمای دیگ‌های بخار میتوان سنسورهای حرارتی را به کار برد.
ـ در انبارها و همچنین کشت قارچ موثر است.

سنسور ولتاژی آتونیکس:

یکی دیگر از انواع سنسور آتونیکس، سنسور ولتاژی می‌باشد. عملکرد اصلی این سنسور در جهت اندازه‌گیری میزان ولتاژ AC یا DC می‌باشد. سنسور ولتاژی زمانی که متوجه وجود ولتاژ شود، خروجی را به صورت سیگنال‌های ولتاژ آزاد، سطوح جریان فرکانس و خروجی فرکانس‌های تنظیم شده یا آلارم صوتی ارائه میدهد. در موارد گوناگونی از این نوع سنسور استفاده می‌شود.

در ادامه:

ـ در جهت کنترل تقاضای نیرو و تشخیص قطعی برق میتوان از سنسور ولتاژی استفاده کرد.
ـ این نوع از سنسور آتونیکس در تشخیص جریان بیش از حد در موتور موثر است و قبل از اینکه آسیب جدی به وجود آید، می‌تواند ما را مطلع کند.
ـ به صورت شبانه روزی می‌تواند به انجام مانیتورینگ ایمنی بپردازد.
ـ در تشخیص مشکلات عملکرد و سنجش بار در مدار میتوان از این نوع سنسور آتونیکس کمک گرفت.

سنسورهای جریان آتونیکس:

یکی دیگر از انواع سنسور آتونیکس ، سنسور جریان می‌باشد. به ابزاری که به تشخیص جریان الکتریکی می‌پردازد و آن را به ولتاژی متناسب با جریان تشخیص داده شده تبدیل می‌کند، سنسور جریان گفته می‌شود. زمانی که عبور جریان از مدار صورت گیرد در مسیری که عبور جریان اتفاق افتاده است، افت ولتاژ به وجود خواهد آمد. همچنین شاهد ایجاد یک میدان مغناطیسی در اطراف این مسیر خواهیم بود. این دو عامل، در حس نمودن جریان به وسیله سنسور جریان تاثیر می‌گذارند.
سنسورهای حلقه باز و سنسورهای حلقه بسته از انواع سنسورهای جریان می‌باشند.

سنسورهای نوری ـ لیزری آتونیکس:

سنسورهای نوری ـ لیزری از پرتو نور لیزر در جهت تشخیص دادن جسم و حتی تشخیص فاصله دقیق آن استفاده می‌کنند. از این نوع سنسور در موارد گوناگونی که فاصله زیادی بین سنسور و جسم به همراه گرد و غبار و یا شرایط بد محیطی وجود دارد، میتوان استفاده کرد.
در انتخاب این سنسور به موارد گوناگونی از جمله: تغذیه دستگاه، نوع سوئیچ ترانزیستوری سنسور و نوع خروجی از نظر آنالوگ یا دیجیتال بودن باید توجه کرد.

ــ سنسور نوری BA2M-DDT آتونیکس:

این نوع از سنسور آتونیکس مربعی شکل و از فاصله تشخیص 2 متر و طراحی به صورت یک طرفه با فاصله تشخیص طولانی برخوردار می‌باشد. درجه حفاظت IP64 و دو عدد LED نشانگر وضعیت از دیگر ویژگی‌های سنسور نوری BA2M-DDT می‌باشند. تغذیه سنسور DC و نحوه اتصال N.O از دیگر قابلیت‌های این نوع از محصولات آتونیکس می‌باشند.

ــ سنسور نوری BR100-DDT آتونیکس:

این نوع از سنسور نوری، استوانه‌ای شکل و دارای قطر 18 میلی متر می‌باشد. حفاظت بالا در مقابل نویز و تاثیرات نور محیط از ویژگی‌های فوق العاده این نوع از سنسور نوری آتونیکس می‌باشد. همچنین مدار محافظ در برابر اتصال معکوس پلاریته ولتاژ ورودی و مدار محافظ در برابر اتصال کوتاه خروجی از دیگر قابلیت‌های سنسور نوری BR100-DDT می‌باشند. از دیگر ویژگی‌های این نوع از سنسور آتونیکس میتوان به پتانسیومتر تنظیم حساسیت و قابلیت تغییر مد تاریک بین و روشن بین به وسیله سیم‌های سنسور اشاره کرد.

ــ سنسور نوری BEN300-DFR آتونیکس:

این نوع از سنسور نوری، دارای برد دید 30 سانتی‌متر و عملکرد یک طرفه می‌باشد. ساخت سنسور نوری BEN300-DFR در ابعاد کوچک و دارای تغذیه مولتی ولت صورت گرفته است. از دیگر ویژگی‌های این نوع از محصول آتونیکس میتوان به نصب آسان به همراه نمایشگر وضعیت LED و تنظیم حالت‌های روشن بین و تیره بین اشاره کرد. آی سی Photo Diode مقاوم در برابر نور محیط و نویز الکتریکی از قابلیت‌های این نوع از سنسور نوری می‌باشد.

ــ سنسور نوری BR400-DDT آتونیکس:

این نوع از سنسور آتونیکس دارای قطر 18 میلی متر می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های این سنسور میتوان به فاصله عملکرد 40 سانتی متر و خروجی NPN و از نوع Light ON-Dark ON اشاره کرد. ولتاژ تغذیه این سنسور 12 تا 24 ولت DC با جریان مصرفی 45 میلی آمپر است.
همچنین این سنسور در محیطی با بازه دمایی 10- تا 60 درجه سانتی‌گراد و با رطوبت 35 تا 85 درصد بدون هیچ گونه مشکلی میتواند فعالیت داشته باشد. این سنسور دارای وزن کلی 120 گرم می‌باشد.

سنسور شیمیایی آتونیکس:

سنسور شیمیایی از دیگر انواع سنسور آتونیکس به شمار می‌رود. سنسور شیمیایی، حسگری می‌باشد که در رابطه با خواص شیمیایی محیط اطرافش اطلاعاتی را در اختیار ما قرار میدهد. این نوع از سنسور، قابلیت تولید پاسخ خاصی را که به طور مستقیم با کمیت گونه شیمیایی به خصوصی مرتبط است را دارد.
سنسور شیمیایی دارای یک عنصر انتقال دهنده علائم، کاور شده با یک لایه شناساگر شیمیایی یا زیستی می‌باشد. این لایه قابلیت واکنش با ترکیب مد نظر را دارد و به وسیله عنصر انتقال دهنده تغییرات شیمیایی حاصل را به علائم الکتریکی تبدیل می‌نماید.

سنسور مغناطیسی آتونیکس:

سنسور مغناطیسی با نام سنسور آهنربا شناخته می‌شود و در بازار به آن سنسور جک گفته می‌شود. این نوع از سنسور از انواع سنسور مجاورتی محسوب می‌شود. سنسور مغناطیسی به میدان مغناطیسی اطراف آهنربای دائم یا الکتریکی واکنش نشان می‌دهد و همین واکنش اساس کار این سنسور را تشکیل می‌دهد. از سنسور مغناطیسی به منظور تشخیص موقعیت قطعه بدون تماس با سنسور استفاده می‌شود.

سنسور مقاومتی دما (RTD) آتونیکس:

سنسور مقاومتی دما از انواع سنسور آتونیکس محسوب می‌شود و از فروش بالایی برخوردار می‌باشد. سنسور مقاومتی دما از یک مقاومت برخوردار می‌باشد و با توجه به تغییراتی که در دما به وجود می‌آید، میزان مقاومت تغییراتی پیدا می‌کند.
این نوع از سنسورها در آزمایشگاه‌ها و تولیدات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و دقت و پایداری و همچنین مقاومت در برابر نویزها از ویژگی مهم آن‌ها شناخته می‌شود.
عناصری که در RTD به کار رفته است به صورت یک سیم که به دور یک هسته سرامیکی یا شیشه‌ای پیچیده شده است، می‌باشند. همچنین به علت شکنندگی المنت، آن را درون غلاف محافظ قرار داده‌اند.

انواع RTD

سنسورهای مقاومتی دما با توجه به اینکه چه نوع آلیاژ یا فلزی در آن‌ها به کار رفته است، از میزان مقاومت المان حسگر متفاوتی برخوردار می‌باشند. در ساخت شناخته‌شده ترین نوع سنسور مقاومتی دما از پلاتین استفاده شده است.

سنسورهای بیوالکتریک آتونیکس:

سنسورهای بیوالکتریک که به آن‌ها بیوسنسور گفته می‌شود در صنایع نظامی، صنایع دارویی، علوم محیطی و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. سنسورهای بیوالکتریکی وظیفه تبدیل پاسخ بیولوژیکی به یک سیگنال الکتریکی را دارند. دو بخش اصلی به نام پذیرنده و آشکار کننده در این نوع سنسورها وجود دارد.
در ارگا‌ن‌های زنده، مولکول‌های غیر قطبی بسیاری به وجود می‌آیند که پاسخی به سیستم‌های موجود اندازه گیری نمی‌دهند. با به کار گیری بیوسنسورها میتوان این پاسخ را دریافت کرد و همین عامل از مهم‌ترین مزیت‌های بیوسنسورها به شمار می‌رود.
پایه و اساس عملکرد بیوسنسورها را سیستم بیولوژیکی ایستا Immobilized که در خود آن‌ها تعبیه شده است، تشکیل می‌دهد و بر همین اساس بر دیگر بافت‌ها تاثیرات جانبی نمی‌توانند بگذارند. همچنین با به کار گیری این سنسورها میتوان به کنترل بسیار سریع و مستمر فعالیت‌های متابولیسمی پرداخت.

سنسور تشخیص حرکت بدن انسان:

سنسور بیوالکتریک تشخیص حرکت بدن انسان از خود در برابر مادون قرمز واکنش نشان می‌دهد و هنگامی که با افراد یا اشیا گرمی که نور مادون قرمز از خود ساطح می‌کنند روبه رو شود، عکس العمل نشان می‌دهد. وظیفه‌ای که این سنسورها دارند این است که به دریافت امواج رنج بدن انسان بپردازند. از سنسور بیوالکتریک تشخیص حرکت بدن انسان در مسائل امنیتی استفاده می‌شود. همچنین به منظور بهینه سازی مصرف انرژی میتوان این نوع سنسورها را به کار برد.

سنسورهای دنده عقب خودرو آتونیکس:

سنسور دنده عقب (Parking Sensore) با نام سنسور پارک نیز شناخته می‌شود و این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید موانع قرار گرفته شده در پشت خودرو را تشخیص دهید. به عبارتی دیگر میتوان گفت وظیفه سنسور دنده عقب، کنترل فاصله‌ای می‌باشد که بین خودرو و موانع وجود دارد.
سنسور دنده عقب خودرو دارای یک یونیت مرکزی می‌باشد که وظیفه تجزیه و تحلیل سیگنال‌های ورودی و خروجی را دارد. به علاوه میتوان شاهد قرار گرفتن تعدادی چشمی و یا سنسور خارجی در آن بود. وجود سیم رابط، بارز و LED سبب تکمیل اجزای سنسور دنده عقب خودرو می‌شوند.

جالب است بدانید

خودروهای گران قیمت دارای 4 عدد سنسور دنده عقب بر روی سپر عقب خودرو می‌باشند. حتی گاهی تعداد این نوع از سنسورها برای خودروهای بسیار لوکس به 6 عدد می‌رسد که در تشخیص کامل همه جهت‌های پشت خودرو موثر هستند. در مقابل، خودروهایی که از قیمت پایین‌تری برخوردار می‌باشند، دارای 2 عدد سنسور دنده عقب می‌باشند که بر روی سپر عقب خودرو قرار گرفته است. در رابطه با نحوه عملکرد این نوع از سنسورها باید گفت با نزدیک شدن خودرو به موانع، لامپ LED قرار گرفته بر روی نمایشگر شروع به چشم زدن و هشدار می‌نمایند و به میزانی که فاصله بین خودرو و مانع کمتر شود، میتوان شاهد صدا و چشمک بیشتری بود.

همچنین:

همچنین بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید که سپر جلو در برخی از خودروها دارای سنسور می‌باشند که به این صورت می‌توانند به تشخیص موانع روبه‌روی خودرو بپردازند. البته این نوع از سنسورها که در سپر جلو خودرو قرار گرفته‌اند، زمانی در تشخیص موانع به درستی عمل می‌کنند که حداکثر سرعت ماشین 15 کیلومتر باشد و دنده به صورت حرکت رو به جلو باشد.
سنسورهای دنده عقب به دو نوع کلی سنسور دنده عقب آلتراسونیک و سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی تقسیم می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

ــ سنسور دنده عقب آلتراسونیک آتونیکس:

به سنسور آلتراسونیک سنسور ما فوق صوت نیز گفته می‌شود. در خودروها بیشتر این نوع از سنسور کاربرد دارد. طریقه عملکرد این نوع سنسور به انتشار فرکانس بالای صوتی و دریافت بازتاب صدا بستگی دارد. سنسور آلتراسونیک به دو مدل تقسیم می‌شود. در مدل اول فرستنده و گیرنده از یکدیگر تفکیک شده‌اند و در مدل دوم فرستنده و گیرنده در داخل یک پکیج قرار گرفته‌اند. در خودروها مدل دوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت ارزان و عملکرد در زمان بدون حرکت بودن ماشین از مزیت‌های سنسور دنده عقب آلتراسونیک محسوب می‌شوند.

ــ سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی آتونیکس:

سنسورهای الکترومغناطیسی قابلیت کنترل فضاهای بیشتری را دارند و همین عامل در قیمت بالای این نوع سنسورها تاثیر گذاشته است. طریقه عملکرد این نوع از سنسورها به سیم پیچ‌های داخلی میدان مغناطیسی اطراف سپر عقب خودرو بستگی دارد. به این صورت که با نزدیک شدن خودرو به موانع میدان مغناطیسی با تغییراتی رو به رو می‌شود. سپس این تغییرات ایجاد شده به پردازنده مرکزی و یا مایکروکنترلر به شکل ولتاژ یا جریان هدایت می‌شوند و فعال شدن آلارم صوتی و یا تصویری اتفاق می‌افتد.

سنسورهای دما آتونیکس:

شرایط محیطی در پروژه‌های صنعتی، عاملی مهم محسوب می‌شود. بر این اساس میتوان گفت دما یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار بر انجام پروژه‌های صنعتی است. در اندازه گیری دما از روش‌های گوناگونی استفاده می‌شود و انواع مختلف از سنسورها وجود دارند که در این اندازه گیری موثر می‌باشند. به این سنسورها سنسورهای دما گفته می‌شود که به اندازه گیری و آشکار سازی دما و یا گرما می‌پردازند. در ادامه شما را برخی از مهم‌ترین انواع سنسور آتونیکس که باعث اندازه گیری دما می‌شوند، آشنا خواهیم ساخت:

 

ــ سنسور دمای بیتمال آتونیکس:

یکی از انواع سنسور آتونیکس سنسور دمای بیتمال است این نوع از سنسور دمایی، قابلیت اندازه گیری دما -40 تا 300 درجه سانتی گراد را دارد. در تولید نوارهای بیتمال، تنوع زیادی صورت گرفته است که نوع دیسکی از پرکاربردترین آن‌ها به شمار می‌رود. هنگامی که تغییراتی در دما به وجود آید، قوس‌هایی در دیسک ایجاد می‌شود و تغییر شکل فنری را به همراه دارد و همین مورد پایه فعالیت سوئیچ‌های حرارتی به شمار می‌رود که در ترموستات‌های اتو و یا سماور برقی هم به کار گرفته می‌شود. از مزیت‌های سنسور دمای بیتمال میتوان به قیمت ارزان آن اشاره کرد. همچنین عملکرد ساده‌ای که این سنسور دارد، از دیگر ویژگی‌های مثبت آن محسوب می‌شود.

 

 

ــ ترموکوپل‌ها آتونیکس:

ترموکوپل‌ها جز پر مصرف‌ترین ترمومترها به حساب می‌روند و از این میان ترموکوپل J,K دارای مصرف بالایی نسبت به دیگر ترموکپل‌ها هستند. از ویژگی ترموکوپل‌ها میتوان به اندازه گیری دمای منفی صفر تا 1700 درجه سانتی گراد اشاره کرد. بهتر است این نکته را مد نظر قرار دهید که ترموکوپل‌ها به اندازه گیری دمای مطلق نمی‌پردازند بلکه وظیفه سنجش اختلاف دمایی که بین دو اتصال وجود دارد، را بر عهده دارند. موارد گوناگونی وجود دارند که هنگام خرید ترموکوپل باید به آن‌ها توجه شود. به عنوان مثال اینکه ترموکوپل قادر به اندازه گیری چه رنجی از دما می‌باشد و یا غلاف آن از چه جنسی است و تیپ و طول ترموکوپل به چه صورت است از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشند.

ــ سنسورهای RTD

یکی از انواع سنسور آتونیکس سنسور RTD است که اساس کار سنسورهای RTD به تغییر مقاومت فلزات و یا تغییرات به وجود آمده در دما بستگی دارد. در ساخت این نوع از سنسورها از پلاتین استفاده می‌شود. سنسورهای RTD فقط در صنعت کاربرد دارند و قابلیت اندازه گیری دمای -200 تا 800 درجه سانتی گراد را دارند. از دیگر ویژگی‌های این نوع از سنسورها میتوان به تغییر دمای خطی و قیمت بالای آن‌ها اشاره کرد.

ــ ترمیستورها آتونیکس:

در این نوع از سنسورهای حرارتی به منظور اندازه‌گیری مقاومت در اصل دمای ماده از نیمه رساناهایی که دارای ضریب دمایی بالا هستند، استفاده می‌شود. ترمیستورها در نوع PTC که دارای ضریب دمایی مثبت و NTC که از ضریب دمایی منفی برخوردار هستند، ارائه شده‌اند. همچنین این نوع از سنسورهای دمایی دارای شکل‌های گوناگون دیسکی، واشری، دکمه‌ای، ریز میله‌ای و … می‌باشند. تغییر دمای غیر خطی از دیگر ویژگی آن‌ها محسوب می‌شود.

ــ سنسور دمای گازی آتونیکس:

به سنسورهای دمای گازی، ترمومتر دنباله دار نیز گفته می‌شود. طریقه عملکرد این نوع از سنسورها بر پایه قوانین گازهای کامل می‌باشد و با افزایش گاز، دما و فشار حجم ثابت نیز افزایش پیدا می‌کند.

ــ سنسور دما اینفراد ــ غیر تماسی آتونیکس:

سنسور دمای اینفراد و یا غیر تماسی آن دسته از تشعشعاتی که بیشتر در منطقه مادون قرمز وجود دارد و از جسم داغ ساطح می‌شود را مورد استفاده قرار می‌دهد. فاصله‌ای که این دستگاه تا نقطه هدف دارد از مهم‌ترین فاکتورها محسوب می‌شود. لیزرها این فاصله را طی می‌کنند و دمای هدف را مورد سنجش قرار می‌دهند.

ــ ترمومترهای دیجیتالی آتونیکس:

این نوع از سنسورها بر اساس تعداد کانال‌های ورودی که دارند، می‌توانند دما را در چندین مکان بسته مورد اندازه گیری قرار دهند.

ــ سنسور دمای مدار مجتمع آتونیکس:

در سنسور دمای مدار مجتمع به منظور اندازه گیری درجه حرارت یک دیود سیلیکون که تغذیه آن از طریق جریان ثابت صورت می‌گیرد، به کار گرفته شده است. عملکرد این نوع از سنسورها در دمای کمتر از 200 درجه سانتی گراد صورت می‌گیرد. طراحی ساده و قیمت ارزانی که سنسورهای مدار مجتمع دارند از ویژگی‌های آن‌ها محسوب می‌شود.

سنسورهای فتوالکتریک آتونیکس:

یکی دیگر از انواع سنسور آتونیکس، سنسور فتوالکتریک می‌باشد. سنسورهای فتوالکتریک از گروه سنسورهای غیر تماسی محسوب می‌شوند و قابلیت تبدیل نور و یا تغییرات ایجاد شده در نور را به سیگنال‌های الکترونیکی دارند.
از ویژگی این سنسورها میتوان به توانایی آن‌ها در اندازه گیری کمیت فیزیکی نور و تبدیل کردن آن به حالتی که قابل خواندن باشد اشاره کرد. سنسورهای فتوالکتریک با کمیتی که آن را مورد اندازه گیری قرار می‌دهند، هیچ گونه تماسی برقرار نمی‌کنند و عملکرد آن‌ها به ارسال امواج مادون قرمز مدوله شده و چگونگی دریافت امواجی که از سطوح مختلف بازتابش می‌شوند بستگی دارد.


در یک تقسیم بندی کلی میتوان سنسورهای فتوالکتریک را به سه نوع اصلی تقسیم کرد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

ــ سنسور فتوالکتریک یک طرفه

طریقه عملکرد سنسور فتوالکتریک یک طرفه به ارسال امواج مادون قرمز مدوله شده و بازتابشی که از سطوح مختلف صورت می‌گیرد، بستگی دارد. این انعکاس در سطوحی که تیره و یا صیقلی هستند، کمتر می‌باشد.

ــ سنسور فتوالکتریک دو طرفه

عملکرد سنسور فتوالکتریک دو طرفه به ارسال امواج مادون قرمز مدوله شده‌ای که در بخش فرستنده هستند و نحوه دریافت این امواج با استفاده از گیرنده‌ای که نصب آن در روبه روی فرستنده صورت گرفته است، بستگی دارد.در این نوع از سنسورهای فتوالکتریک، عملکرد دو قسمت فرستنده و گیرنده جدا از یکدیگر می‌باشد.

ــ سنسور فتوالکتریک رفلکتوری

عملکرد سنسور فتوالکتریک رفلکتوری به امواج مادون قرمز مدوله شده و دریافت انعکاس این امواج رفلکتور بستگی دارد. در فتوالکتریک رفلکتوری با پخش امواج مادون قرمز به صورت تفکیک شده رو به رو هستیم. منعکس کننده‌ای در جلو این سنسور با فاصله‌ی معینی قرار می‌گیرد و زمانی که امواج با آن برخورد می‌کنند با زاویه 90 درجه نسبت به امواج پخش شده به سمت گیرنده هدایت می‌شوند.

ــ سنسور فتوالکتریک BX5M-MFR آتونیکس:

این نوع از سنسور فتوالکتریک قادر به سنجش فاصله 0.1 تا 5 متر می‌باشد. تغذیه این نوع از سنسور آتونیکس با ولتاژ AC و DC در بازه 24 تا 240 ولت می‌باشد. نشانگر LED در دو رنگ و خروجی از نوع رله از دیگر ویژگی‌های این سنسور می‌باشد. سنسور فتوالکتریک BX5M-MFR می‌تواند در دمای -20 تا 65 درجه سانتی گراد فعالیت داشته باشد و رطوبت کاری آن 35 تا 85% RH می‌باشد. وزن این سنسور حدود 126 گرم می‌باشد.

ــ سنسور فتوالکتریک BX700-DFR آتونیکس:

سنسور فتوالکتریک BX700-DFR قابلیت سنجش از فاصله 700 میلی متر را دارد. تغذیه این سنسور با ولتاژ AC و DC در بازه 24 تا 240 ولت می‌باشد. برخورداری از نشانگر چراغ LED و استاندارد حفاظتی IP66 از دیگر ویژگی‌های این سنسور می‌باشند. وزن این نوع از سنسور آتونیکس، 110 گرم می‌باشد.

ــ سنسور فتوالکتریک BMS300-DDT آتونیکس:

این نوع از سنسور آتونیکس، امکان سنجش از فاصله 300 میلی متر را دارد. تغذیه سنسور فتوالکتریک BMS300-DDT با ولتاژ 12 تا 24 ولت DC می‌باشد. برخورداری از منبع نور با نوع LED فرو سرخ و خروجی با نوع NPN از دیگر ویژگی‌های این نوع از سنسور فتوالکتریک می‌باشند. زمان پاسخگویی این نوع از محصولات آتونیکس 1 میلی ثانیه می‌باشد و از وزن 100 گرم برخوردار می‌باشند.

ــ سنسور فتوالکتریک BMS300-DDT-P:

این نوع از سنسور فتوالکتریک قابلیت سنجش از فاصله 300 میلی متر را دارد و تغذیه آن با ولتاژ 12 تا 24 ولت DC صورت می‌گیرد. برخورداری از شاخص LED به منظور نمایش وضعیت و خروجی از نوع PNP از دیگر ویژگی‌های این نوع از سنسورهای فتوالکتریک می‌باشند. سنسور فتوالکتریک BMS300-DDT-P در مدت زمان 1 میلی ثانیه قادر به پاسخ گویی می‌باشد و دارای وزن 100 گرم است.

ــ سنسور فتوالکتریک BM200-DDT آتونیکس:

این نوع از سنسور فتوالکتریک امکان سنجش از فاصله 200 میلی متر را دارد و تغذیه آن با ولتاژ 12 تا 24 ولت DC می‌باشد. برخورداری از خروجی نوع NPN و شاخص LED با رنگ قرمز به منظور نشان دادن وضعیت از دیگر ویژگی‌های این نوع از محصولات آتونیکس می‌باشند. سنسور فتوالکتریک BM200-DDT در مدت زمان 3 میلی ثانیه قادر به پاسخگویی می‌باشد و از وزن 88گرم برخوردار می‌باشند.

ـــ سنسور فتوالکتریک BJ1M-DDT-P آتونیکس:

این نوع از سنسور فتوالکتریک، امکان سنجش از فاصله 1 متر را دارد و تغذیه آن با ولتاژ 12 تا 24 ولت صورت می‌گیرد. برخورداری از خروجی با نوع PNP و شاخص LED به منظور نشان دادن وضعیت از دیگر ویژگی‌های آن می‌باشند. سنسور فتوالکتریک BJ1M-DDT-P دارای استاندارد حفاظتی IP65 می‌باشد. این نوع سنسور در مدت زمان حداکثر 1 میلی ثانیه پاسخ گویی دارد و وزن آن 45 گرم می‌باشد.

ــ سنسور فتوالکتریک BEN10M-TFR آتونیکس:

این نوع از سنسور فتوالکتریک، قابلیت سنجش از فاصله 10 متر را دارد. برخورداری از منبع نور از نوع LED فروسرخ و نشانگر LED چند رنگ به منظور نشان دادن وضعیت از دیگر ویژگی‌های این نوع سنسور می‌باشند. مدت زمان پاسخگویی این نوع از محصولات آتونیکس، 20 میلی ثانیه می‌باشد و دارای وزن 354 گرم هستند.

سنسورهای لودسل آتونیکس:

سنسور لودسل از انواع سنسور آتونیکس به شمار می‌رود. لودسل سنسوری می‌باشد که به منظور اندازه گیری وزن و نیرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساختمان لودسل دارای یک هسته فلزی و تعدادی Strain gauge می‌باشد. هنگامی که به این اجزا نیرویی وارد شود، شکل آن تغییراتی پیدا می‌کند اما زمانی وارد شدن نیرو به آن‌ها متوقف شود، حالت اولیه خود را به دست می‌آورند.
کیفیت و دقت این نوع از سنسورها به میزان برگشت پذیری آن‌ها بستگی دارد. در موارد گوناگونی از لودسل‌ها استفاده می‌شود به عنوان مثال در کارخانه‌ها برای سنجش نیرو میتوان سنسور لودسل را مورد استفاده قرار داد. همچنین به منظور اندازه گیری کشش کابل‌ها و کشش نخ در کارخانجات نساجی از این نوع سنسور استفاده فراوانی می‌شود.
در ادامه به معرفی انواع سنسور لودسل خواهیم پرداخت:

ــ لودسل‌های تک پایه:

همانطور که از نام این نوع از لودسل پیداست، آن‌ها دارای یک پایه می‌باشند. در ترازوهای فروشگاهی، توزین نقاله و یا توزین دستگاه‌هایی که در بسته‌بندی مورد استفاده قرار می‌گیرند، از این نوع لودسل استفاده شده است.

ــ‌ لودسل خمشی:

استفاده از لودسل خمشی به صورت چند تایی می‌باشد. این نوع لودسل در باسکول‌های کفه‌ای و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ــ لودسل خمشی دو طرفه:

این نوع از لودسل‌ها در توزین مخازن، توزین سیلو و توزین باسکول به کار برده می‌شوند.

ــ لودسل‌های کشش و فشار

در هر سیستمی که ماهیت کششی داشته باشد، مانند باسکول‌های آویز از لودسل کششی (Tension Ioad cell) استفاده می‌شود. لودسل‌های آویز جرثقیل نمونه‌ای دیگر از کاربردهای لودسل‌های کششی می‌باشند. همچنین لودسل S Type که یک لودسل پرکاربرد می‌باشد در سیستم‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که علاوه بر ماهیت کششی از ماهیت فشار هم برخوردار هستند.

ــ لودسل فشاری:

لودسل‌های فشاری زیر مجموعه‌هایی را در بر می‌گیرند:
ـ لودسل فشاری بشکه‌ای: این نوع لودسل در سیستم‌های توزین سنگین به کار برده می‌شود. به کار گیری در سیستم‌های بچینگ و یا توزین مخازن نمونه‌ای دیگر از کاربردهای این نوع لودسل می‌باشد.
ـ لودسل فشاری مینیاتوری: هنگامی که با محدودیت فضا روبه رو باشیم، میتوان از لودسل فشاری مینیاتوری استفاده کرد. همچنین این نوع از لودسل‌ها برای کاربردهای ظریف مورد استفاده قرار می‌گیرند.
ـلودسل فشاری تک نقطه: استفاده از این لودسل‌ها به صورت تکی می‌باشد و عملکرد آن‌ها به صورت نقطه‌ای است.

ــ لودسل باسکولی:

در توزین مخازن، سیلو و اختصاصاً باسکول از لودسل باسکولی استفاده می‌شود.

ــ لودسل‌های خاص:

منظور از لودسل‌های خاص، لودسل‌هایی می‌باشد که دارای کاربرد ویژه هستند به عنوان مثال لودسل تخمین بار سیستم و کابل در این گروه جای می‌گیرد و یا سنسور گشتاور نمونه‌ای دیگر از لودسل‌های خاص می‌باشد.

 

سنسور صاعقه‌گیر آتونیکس:

سنسور صاعقه‌گیر یکی دیگر از انواع سنسور آتونیکس به شمار می‌رود. هنگامی که قصد حفاظت از سیستم‌ها یا افراد در مقابل انرژی صاعقه را داشته باشیم، میتوان از سنسور صاعقه گیر استفاده کرد.

همچنین صاعقه‌گیرها قادر به انتقال جریان صاعقه به زمین می‌باشند. این نوع از سنسور در قسمتی که صاعقه اولین برخوردار را دارد، نصب می‌شود و به همین منظور بالاترین نقطه ساختمان انتخاب مناسبی می‌باشد.

فروش آتونیکس

بر اساس ساختمانی که صاعقه‌گیرها دارند، می‌توان به صورت توپولوژی، ساده و یا پیچیده آن را نصب کرد. رادهای هوایی و هادی‌های نزولی از اجزای اصلی سنسور صاعقه گیر محسوب می‌شوند.

جذب صاعقه به وسیله رادهای هوایی صورت می‌گیرد و انتقال جریان به سیستم ارتینگ بر عهده هادی‌های نزولی می‌باشد.

 

 

ویژگی‌های یک صاعقه گیر خوب:

ـ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های صاعقه گیر خوب این است که از امپدانس بی نهایت در ولتاژ نامی شبکه برای کاهش تلفات برخوردار باشد.
ـ صاعقه‌گیر باید دفع یا ذخیره انرژی موج اضافه ولتاژ را انجام دهد و در این مسیر هیچ گونه صدمه‌ای به خودش وارد نشود.
ــ در جهت کم کردن سطح ولتاژ، اضافه ولتاژ باید از امپدانس کم برخوردار باشد.

ــ صاعقه‌گیر فعال:

صاعقه‌گیر فعال، قیمت بالاتری نسبت به صاعقه‌گیر غیرفعال دارد. در شرایط خاص از ویژگی هدایت رعد و برق به سمت خود برخوردار هستند و در صورتی که هادی میانی از قدرت بالایی برخوردار نباشد و تست آن قبلاً صورت نگرفته باشد، انتخاب این نوع صاعقه گیر خطراتی را به همراه خواهد داشت.

ــ صاعقه گیر غیرفعال:

به همان میله برقگیر یا میله مس که از نوک تیز با زاویه 35 درجه برخوردار می‌باشد، گفته می‌شود.

نصب این میله بر روی دکل‌ها صورت می‌گیرد و می‌تواند فقط از دکل و تجهیزاتی که بر روی آن قرار دارند، محافظت نماید. شعاع پوششی صاعقه گیر غیر فعال، در حد چند متر است.

سنسور ترموکوپل آتونیکس:

به منظور انجام دادن بسیاری از پروژه‌ها از سنسور ترموکوپل استفاده می‌شود. برای ساخت این سنسور دو فلز که ناهمسان هستند به یکدیگر وصل شده‌اند.

از ترموکوپل برای سنجش دما استفاده می‌شود. قیمت مناسب و استحکامی که این نوع از سنسورها دارند، از عواملی می‌باشد که در فروش آن‌ها تاثیر گذاشته است.
سنسور ترموکوپل غیر خطی است که این ویژگی سبب شده تا دمای 180 تا 1800 را بتوان به وسیله آن مورد اندازه گیری قرار داد.


با توجه به اینکه از چه نوع آلیاژی در ساخت ترموکوپل استفاده شده است انواع گوناگونی را در بر می‌گیرد که از هر یک کاربرد خاص خود را دارند.
ترموکوپل‌ها را میتوان به 6 نوع تقسیم کرد که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت:

ــ ترموکوپل تیپ K:

ترموکوپل تیپ K از ساده‌ترین انواع ترموکوپل محسوب می‌شود. در ساخت این نوع ترموکوپل از دو جنس نیکل کروم و نیکل آلومل استفاده شده است. این نوع از سنسور در محیط‌هایی که دمای -200 تا 1350 دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ــ ترموکوپل تیپ J:

در ساخت این نوع از ترموکوپل از فلز آهن (Fe) و آلیاژهای مس ـ نیکل cu-Ni(کنستانتان) استفاده شده است. ترموکوپل تیپ J برای محیط‌هایی مناسب می‌باشد که دارای دمای -180 تا 800 درجه سانتی گراد می‌باشند.

ــ ترموکوپل تیپ E:

آلیاژ کروم و کنستانتان در تولید این نوع از ترموکوپل به کار گرفته شده است. این نوع از ترموکوپل از حساسیت بالایی برخوردار می‌باشد. همچنین این نوع از ترموکوپل قابلیت سنجش دمای -40 تا 900 درجه سانتی گراد را دارد.

ــ ترموکوپل تیپ T:

در ساخت این نوع از ترموکوپل از مس cu و آلیاژ cu-Ni استفاده شده است.

در دماهای -250 تا 400 درجه سانتی گراد این نوع ترموکوپل کاربرد دارد. از ویژگی‌های ترموکوپل تیپ T میتوان به قیمت ارزان و مقاوم بودن آن در برابر رطوبت اشاره کرد.

ــ ترموکوپل تیپ N:

در تولید این نوع از ترموکوپل از از فلز آلیاژی نیکرو سیل و نیسیل استفاده شده است. ترموکوپل تیپ N قابلیت سنجش دمای -270 تا 1300 دارد و همچنین از مقاومت دمایی بالا برخوردار می‌باشد.

ــ ترموکوپل تیپ B ،R ،S:

در ساخت ترموکوپل B ،R ،S از آلیاژ رودیوم و پلاتین استفاده شده است. این سه نوع از ترموکوپل از قابلیت سنجش دمای 0 تا 1750 درجه سانتی گراد برخوردار می‌باشند. از دیگر ویژگی‌های ترموکوپل تیپ B ،R ،S میتوان به قیمت بالا و دقت بالایی که در دماهای بالا دارند، اشاره کرد.

مقالات مرتبط

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *